Αθλητισμός|13.11.2018 10:14

Σαντιάγο Σολάρι: Ο διάδοχος του Zινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης

Αλέξανδρος Λοθάνο

Με το εµφατικό 4-2 της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Βίγκο επί της Θέλτα, ο Σαντιάγο Σολάρι συµπλήρωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθµα παιχνίδια (15-2 τα γκολ), η οµάδα δείχνει να έχει ανακτήσει τη χαµένη της αυτοπεποίθηση και, στην περίπτωση του Αργεντινού, επιβεβαιώθηκε το «ουδείς µονιµότερος του προσωρινού».

Αυτές τις ηµέρες, άλλωστε, ολοκληρωνόταν η προθεσµία δύο εβδοµάδων που έχει κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ισπανία για να έχει υπηρεσιακό προπονητή, προτού τον µονιµοποιήσει ή τον αντικαταστήσει.

Με το σπαθί του Και ο Σολάρι, στο πρόσωπο του οποίου πολλοί βλέπουν έναν «νέο Ζινεντίν Ζιντάν» (είναι νωρίς, βεβαίως, για να ειπωθεί κάτι τέτοιο), κέρδισε µε το σπαθί του την ευκαιρία να παραµείνει µέχρι το τέλος της σεζόν, η οποία ξεκίνησε µε τον πλέον καταστροφικό τρόπο, µε τον Γιούλεν Λοπετέγι να πληρώνει τα σπασµένα για τα αρνητικά ρεκόρ που κατέρριπτε συνεχώς η «βασίλισσα».

Προς το παρόν ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ εµµένει στην απόφασή του να προσλάβει ένα «βαρύ» όνοµα το καλοκαίρι, κάτι που δεν µπόρεσε να κάνει πριν από λίγους µήνες, ούτε µετά την απόφαση αποποµπής του Λοπετέγι, παρότι βρέθηκε κοντά σε συµφωνία µε τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Σαντιάγο Σολάρι είναι και µε τη βούλα ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Σολάρι, λοιπόν, παραµένει µεταβατικός, αλλά µέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα κριθεί για τη δουλειά του. Μετράει σερί Μέχρι τότε έχει υπέρ του, κατ’ αρχάς, το σερί νικών (έστω και κόντρα σε οµάδες του χεριού τής Ρεάλ Μαδρίτης), το γεγονός ότι είναι «άνθρωπος της διοίκησης» (µε ό,τι αυτό συνεπάγεται, κυρίως στη µονιµοποίηση του Τιµπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια αντί του Κέιλορ Νάβας), δεν φοβάται να δώσει χρόνο συµµετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και κατάφερε να αφυπνίσει τον Καρίµ Μπενζεµά, ο οποίος βρήκε και πάλι τον δρόµο προς τα δίχτυα.

Η κληρονοµιά του προηγούµενου προσωρινού - µόνιµου (βλέπε «Ζιζού») είναι πολύ βαριά, αλλά φέτος ο Σολάρι έχει την (τεράστια) δικαιολογία ότι ανέλαβε την οµάδα µεσούσης της περιόδου και βυθισµένη σε αγωνιστική κρίση. Το αν θα εξελιχθεί σε έναν άξιο διάδοχο του Γάλλου θα φανεί σε λίγους µήνες. Η Ρεάλ, άλλωστε, δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο, ούτε στερείται ποιότητας, επειδή δεν έχει πλέον τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις τάξεις της.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΣαντιάγο Σολάρι