Αθλητισμός|04.06.2019 17:35

Iσπανία στημένα: «Χρηματίστηκαν 7 παίκτες της Βαγιαδολίδ σε ματς με τη Βαλένθια»

Newsroom

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την «Επιχείρηση Οίκος», η οποία εξάρθρωσε οργάνωση που έστηνε παιχνίδια στην Ισπανία, με φερόμενους ως επικεφαλής τον Ραούλ Μπράβο, άλλοτε αμυντικό των Ολυμπιακού, Βέροιας και Αρη, αλλά και τον Κάρλος Αράντα.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η αστυνομία (έχει αρχείο έξι μηνών), φέρεται να λέει σε μία εξ αυτών ότι «επτά παίκτες είχαν χρηματιστεί, τίποτε άλλο».

Ο Αράντα αναφέρεται στο παιχνίδι Βαγιαδολίδ - Βαλένθια (0-2), την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας. Με αυτό το αποτέλεσμα επί της Βαγιαδολίδ, που είχε σωθεί, η Βαλένθια σφράγισε την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

«Πόνταρε 10.000 ευρώ και θα πάρεις 20.000» ακούγεται να λέει ο Αράντα, άλλοτε συμπαίκτης του Ραούλ Μπράβο στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και καλός του φίλος έκτοτε.

«Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια νικάει στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο, εντάξει; Άκουσέ με, νικάει στο πρώτο και στο δεύτερο, εντάξει; Δηλαδή νικάει στο πρώτο ημίχρονο, παίρνει και το ματς. Οχι απλώς νικάει, πρέπει να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα. Κοίτα, το ξέρεις εσύ, αλλά δεν μπορεί να το μάθει κανένας. Κανένας είναι κανένας, ούτε οι φίλοι σου, ούτε κανένας» λέει σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία ο Αράντα. Για την ιστορία, η Βαλένθια πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, άρα «κέρδισε» και στα δύο ημίχρονα, όπως έλεγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στο τηλέφωνο.

Το μπαρ «Κόρινθος»

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο αγώνας στήθηκε σε συνεργασία με τον αρχηγό της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ, με την πληρωμή (ένα ποσό κοντά στα 50.000 ευρώ) να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα ή, για την ακρίβεια, δεν έχει αποδειχθεί.

Δύο ημέρες πριν από το ματς, ο Μπράβο συναντήθηκε με τον Μπόρχα στο μπαρ – εστιατόριο του δεύτερου στο Βαγιαδολίδ, ονόματι «Κόρινθος», ώστε να φιξαριστεί το στήσιμο. Ο δικαστής επισημαίνει ότι ο Μπράβο βρέθηκε και τον Ιανουάριο στα γραφεία της Βαγιαδολίδ, χωρίς όμως να γνωρίζει το περιεχόμενό της.

Η αστυνομία υποστηρίζει ακόμα ότι σε μπάρμπεκιου που έλαβε χώρα στο σπίτι του Κέκο, επίσης ποδοσφαιριστή της Βαγιαδολίδ, κλείστηκε η συμφωνία και με τους υπόλοιπους παίκτες.

Ο Μπόρχα, ο οποίος βρίσκεται και αυτός ελεύθερος με εγγύηση, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι με τον Μπράβο συναντήθηκαν επειδή ο τελευταίος θέλει να ξεκινήσει καριέρα προπονητή στα τμήματα υποδομής της Βαγιαδολίδ, ενώ το μπάρμπεκιου στο σπίτι του Κέκο έγινε ως αποχαιρετιστήριο πάρτι, επειδή ο Μπόρχα κρεμάει φέτος τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Μπόρχα Φερνάντεθ (κέντρο), στο μπάρμπεκιου στο σπίτι του Κέκο
στημένα παιχνίδιαΡαούλ Μπράβοποδόσφαιρο