Αθλητισμός|04.06.2019 20:34

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Το μπασκετικό παρελθόν του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Θοδωρής Φελάνης

Κυρίως…ασπρόμαυρο είναι το αθλητικό παρελθόν του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωσταντίνου Ζέρβα, Όπως ο προκάτοχος του Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε εμπλακεί ενεργά με τα διοικητικά του μπασκετικού Άρη κατά την δεκαετία του 1980 έτσι κι ο κ. Ζέρβας είχε την δική του παραγοντική διαδρομή ασχολούμενος με τα κοινά του μπασκετικού ΠΑΟΚ.

«Πρέπει να ήταν το 1993 όταν ο Κωσταντίνος Ζέρβας μου είχε στείλει μια επιστολή στην οποία μου ανέφερε κάποιες σκέψεις του σχετικά με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Είχε μεγάλη διάθεση να ασχοληθεί και να βοηθήσει. Ρώτησα τον τότε διευθυντή των γραφείων μας τον Δημήτρη Νικηφόρου να μου πει την γνώμη του, μού εξήγησε πως επρόκειτο για ένα μορφωμένο παιδί με Παοκτσήδικο παρελθόν καθώς ο πατέρας του είχε διατελέσει πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ», δηλώνει στο «ethnos.gr» o πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Λάκης Οικονομίδης. Κάπως έτσι ο κ. Ζέρβας μπαίνει για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΚ ΠΑΟΚ. «Στην πορεία οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν με αφορμή το ''πραξικόπημα'' που έγινε το 1995 με το οποίο εγώ εκδιώχθηκα από την προεδρία» λέει ο κ. Οικονομίδης.

«Συνεργάστηκα μαζί του για κάποια χρόνια, ήταν μέλος της διοίκησης μας. Είχε κατανοήσει γρήγορα την ανάγκη δημιουργίας ενός ιδιόκτητου κλειστού γηπέδου και ήταν υπέρμαχος της άποψης μου πως αυτό έπρεπε να είναι τουλάχιστον 8.000 θέσεων κι όχι μικρότερο. Είχε πάθος με αυτό που έκανε , ήταν μεθοδικός και πολύ εργατικός», δηλώνει ο μετέπειτα πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ Απόστολος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Ζέρβας είχε ενεργή συμμετοχή στη μεταγραφή του Σωτήρη Νικολαϊδη το 1995 από την Χ.Α.Ν.Θ. «Έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του καθώς είχε γνωριμίες με τους ανθρώπους της Χ.Α.Ν.Θ. και βοήθησε στην ολοκλήρωση της μεταγραφής που πρέπει να σας πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση», παραδέχεται σήμερα ο Σωτήρης Νικολαϊδης.

Ο κ. Ζέρβας μαζί με δυο φίλους του, αποφοίτους του Πειραματικού (σχολείο από το οποίο αποφοίτησε) τον Γιάννη Σωσσίδη (σημερινού προέδρου της Χ.Α.Ν.Θ.) και τον Χρήστο Γιαρέμη για αρκετά χρόνια ήταν αυτοί που βρίσκονταν πίσω από την πετυχημένη πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πειραματικού η οποία για αρκετά χρόνια αγωνίσθηκε στην Α1 κατηγορία. Εκτός από ΠΑΟΚ ο Κ. Ζέρβας δηλώνει και… Χ.Α.Ν.Θ. καθώς είναι μέλος της, μετέχει στις εκλογικές διαδικασίες ενώ έχει διατελέσει και μέλος αρκετών επιτροπών της ως εθελοντής.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος ΖέρβαςΠΑΟΚμπάσκετ