Αθλητισμός|04.06.2019 17:09

Ρεάλ Μαδρίτης: Στα λευκά ο Λούκα Γιόβιτς με 60+5 εκατ. ευρώ! (pic+vid)

Newsroom

Ο Λούκα Γιόβιτς είναι, και με την βούλα, η δεύτερη φετινή μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης (είχε προηγηθεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός Εντερ Μιλιτάο, από την Πόρτο με 50 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Σέρβος επιθετικός, παίκτης – αποκάλυψη στο Europa League με την φανέλα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο, αποκτήθηκε έναντι 60+5 εκατομμυρίων ευρώ από την «Βασίλισσα» (το 30% πάει στην Μπενφίκα), η οποία αποκτά καθαρόαιμο σέντερ φορ για πρώτη φορά από το 2009, όταν είχε κάνει δικό της τον Καρίμ Μπενζεμά.

Παρ’ ότι είναι μόλις 21 ετών, ο Γιόβιτς έγινε η έκτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ, πίσω μόνο από Γκάρεθ Μπέιλ (101 εκατ. ευρώ), Κριστιάνο Ρονάλντο (94), Ζινεντίν Ζιντάν (77,5), Χάμες Ροντρίγκες (75) και Κακά (67).

T

Προστίθεται, μάλιστα, στην λίστα των παικτών που ήθελε η Μπαρτσελόνα, αλλά εν τέλει παίζουν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπως ο Μάρκο Ασένσιο, ο Ντάνι Θεμπάγιος, ο Τεό Ερναντές ή οι Βραζιλιάνοι Βινίσιους και Ροντρίγκο.

 

Πρώτα Μεντί, μετά Αζάρ

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Γιόβιτς, ο επόμενος που θα ντυθεί στα λευκά είναι ο 23χρονος αριστερός μπακ της Λιόν, Φερλάν Μεντί, η απόκτηση του οποίου θα στοιχίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος στόχος, βεβαίως, είναι πάντα ο Εντέν Αζάρ. Η βελγική εφημερίδα «Het Laatste Nieuws» υποστήριξε ότι η Τσέλσι έχει πει δύο φορές «όχι» σε προτάσεις της Ρεάλ, η πρώτη ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ, τον περασμένο Απρίλιο. Σαν θέλει η νύφη (Ρεάλ) και ο γαμπρός (Αζάρ), όμως, είναι θέμα χρόνου να πει το «ναι» και η πεθερά (Τσέλσι).

Ρεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιρομεταγραφέςΛούκα Γιόβιτς