Αθλητισμός|04.06.2019 20:30

Τσιτσιπάς: Τα... σπασμένα στο Παρίσι και η πανηγυρική νίκη στις εκλογές της Κυριακής!

Κώστας Ασημακόπουλος

Οπως δήλωσε και ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο αγώνας του στο Ρολάν Γκαρός με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα τον σημάδεψε στην καριέρα του. «Πήρα ένα μεγάλο μάθημα ζωής» δήλωσε μετά τον συγκλονιστικό αγώνα των 5 ωρών και 9 λεπτών.

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε την πορεία του στις χωμάτινες επιφάνειες με εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών και επάθλων αλλά και με δύο πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή του διάσημου Γκραντ Σλαμ. Το πρώτο επειδή έσπασε τη ρακέτα του και είναι 2.000 ευρώ και το δεύτερο επίσης 2.000 ευρώ επειδή δέχονταν προπονητικές συμβουλές από τον μπαμπά του την ώρα του αγώνα, κάτι που επίσης απαγορεύεται. Πάντως και οι δύο παραβάσεις είναι συνηθισμένες ειδικά μέσα σε ένα τέτοιο ματς που έκανε σίγουρα πιο «σοφό» τον Ελληνα τενίστα. Αν αφαιρεθούν τα πρόστιμα ο Τσιτσιπάς εισέπραξε για την πορεία του μέχρι του «16» του Ρολάν Γκαρός 239.000 ευρώ.

Εσπασε τα κοντέρ την Κυριακή

Την ίδια ώρα τα νούμερα τηλεθέασης το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου έσπασαν και πάλι τα κοντέρ επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του «χαίρομαι πιο πολύ που η Ελλάδα βλέπει τένις».

Η ΕΡΤ σημείωσε μέσο όρο 10,2% στο γενικό και 14,2% στο δυναμικό κοινό, κατά τη διάρκειας της αναμέτρησης που ξεκίνησε στις 15.00 την Κυριακή και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00, δηλαδή, την ώρα που που είχαν κλείσει οι κάλπες και μεταδίδονταν τα αποτελέσματα των exit polls αλλά και των πρώτα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών σε Περιφέρειες και Δήμους.

Από το 1% εκτοξεύτηκε στο 17,8%

Η τηλεθέαση στο κανάλι ΕΡΤ Sports το υπόλοιπο της Κυριακής ήταν κάτω από το 1% αλλά όταν ξεκίνησε ο αγώνας του Τσιτσιπά τα νούμερα έγιναν διψήφια και για περίπου 30 λεπτά άγγιξαν το ανώτερο τους στο 17,8%. Ηταν από τις 19.30 μέχρι και το φινάλε του αγώνα στις 20.09 και ξεπέρασε όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που είχαν πάνελ και παραγωγές με τα αποτελέσματα των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις. Με άλλα λόγια ο Τσιτσιπάς έστω και έμμεσα ήταν ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2ας Ιουνίου.

Roland GarrosΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορ