Αθλητισμός|04.06.2019 23:25

Ελλάς Βερόνα: Ναζιστικοί ύμνοι και σβάστικες στους πανηγυρισμούς για την άνοδο (vids)

Newsroom

Η Ελλάς Βερόνα επανήλθε από την περασμένη Κυριακή 2/6 στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς κέρδισε την Τσιταντέλα με το επιβλητικό 3 - 0. Το γεγονός αυτό έκανε τους οπαδούς της ομάδας να ξεχυθούν στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά στη διάσημη Αρένα της Βερόνα, όπου πανηγύρισαν και τραγούδησαν.

Τα τραγούδια τους όμως δεν περιορίστηκαν στον ύμνο και τα συνθήματα της ομάδας αλλά είχαν ναζιστικό και φασιστικό περιεχόμενο.

«Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες», ακούγονται να τραγουδούν με αναμμένους πυρσούς σε βίντεο που ανήρτησε η εφημερίδα La Repubblica στον ιστότοπό της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Ελλάς Βερόνα πανηγυρίζουν με φιλοναζιστικά συνθήματα. Τον Ιούλιο του 2017, τα εγκαίνια του πετάλου στο στάδιο Μπεντεγκόντι σημαδεύτηκαν από το βίντεο με την ομιλία του νεοναζί Λούκα Καστελίνι το οποίο είχε προβληθεί τότε. 

Ο Καστελίνι, εναντίον του οποίου εκκρεμούν έρευνες και διώξεις, ήταν ο επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας αλλά και ο συντονιστής της νεοναζιστικής οργάνωσης της βορείου Ιταλίας Forza Nuova.

«Ποιος επέτρεψε αυτή τη γιορτή, ποιος πλήρωσε για όλα αυτά, ποιος τα εγγυάται; Ένα όνομα έχει: Άντολφ Χίτλερ», φώναζε μέσα σε παραλήρημα ο Καστελίνι. Αμέσως μετά οι οπαδοί απαντούσαν: «Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή…».

Η Ελλάς Βερόνα δεν είναι η μοναδική ομάδα της Ιταλίας που φανατικοί οπαδοί της τείνουν προς την ακροδεξιά. Το ίδιο ισχύει και με οργανωμένους της Λάτσιο, της Ίντερ και της Βαρέζε.

Η Ελλάς Βερόνα επιστρέφει ξανά στην Α’ Κατηγορία και οι κληρονόμοι της «Κιτρινογάλαζης Ταξιαρχίας» (ομάδας οπαδών που διαλύθηκαν με παρέμβαση της δικαιοσύνης), πανηγυρίζουν με ναζιστικούς χαιρετισμούς, σβάστικες και κελτικούς σταυρούς, συνεχίζοντας τις πολιτικές παρεμβάσεις τους, όπως έκαναν τα τελευταία 30 χρόνια.

Ελλάς Βερόνα