Αθλητισμός|22.11.2020 02:10

Rolland Garros: Σύγκρουση γιγάντων Φέντερερ – Ναδάλ στα ημιτελικά

Newsroom

Τιτανομαχία και το παιχνίδι που θα καθηλώσει όλα τα βλέμματα, προέκυψε στα ημιτελικά του Rolland Garros. Οι αγώνες της Τρίτης (4/6) οδήγησαν στο μυθικό ζευγάρι του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ, σε ματς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (6/6). Αμφότεροι πήραν εύκολα τις προκρίσεις από τους Βαβρίνκα και Νισικόρι, αντίστοιχα, σε παιχνίδια που έγιναν μετ’ εμποδίων λόγω βροχής.

Ο Ναδάλ ήταν καθηλωτικός απέναντι στον Ιάπωνα Νισικόρι. Επικράτησε πολύ εύκολα και στα δύο πρώτα σετ, με το ίδιο ακριβώς σκορ (6-1). Το ματς διακόπηκε λόγω βροχής στο τρίτο σετ με τον Ισπανό να προηγείται με 4-2, αλλά ο Ναδάλ δεν είχε κανένα πρόβλημα στην επανέναρξη. Επικράτησε τελικά με 6-3 και πήρε την πρόκριση για την τετράδα.

Το έργο του Φέντερερ δεν ήταν τόσο εύκολο. Κέρδισε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (7-6), αλλά έχασε το δεύτερο σετ από τον Βαβρίνκα με 6-4. Η κόντρα των δύο Ελβετών οδήγησε σε τάι μπρέικ και στο τρίτο σετ, με τον Φέντερερ να είναι πάλι νικητής με 7-6. Στο τέταρτο σετ υπήρξε διακοπή λόγω βροχής με το σκορ στο 3-3, αλλά ο Φέντερερ δεν είχε πρόβλημα κατά την επιστροφή στο γήπεδο και επικράτησε με 6-4 και 3-1 συνολικά.

Ράφαελ ΝαδάλΤένιςRoland GarrosΡότζερ Φέντερερ