Αθλητισμός|05.06.2019 12:37

ΑΕΚ: Πάλι από την αρχή στα μεταγραφικά με στίγμα Καρντόσο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο Μάιος έκλεισε με την ΑΕΚ να κινείται στα…κόκκινα. Μέσα σε ελάχιστες μέρες, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Μανόλο Χιμένεθ, στράφηκε στον Μιγκέλ Καρντόσο, έδειχνε σε απόλυτη ετοιμότητα για να κάνει τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις για τη νέα σεζόν. Μπήκε ο Ιούνιος και ξαφνικά, επικρατεί…παγωμάρα. Υποθέσεις που εμφανίζονταν προχωρημένες, έχουν μπει στο ντουλάπι. Ο Βράνιες μπορεί να μπει ξανά στη ζωή της ΑΕΚ μόνο υπό προϋποθέσεις, ο Χολμέν κόπηκε, ο Καρντόσο δεν άναψε «πράσινο» φως ούτε για δύο περιπτώσεις ακραίων που είχε προκρίνει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Επαφές υπάρχουν, αλλά τα πράγματα φαίνεται να έχουν ξεκινήσει (σχεδόν) από την αρχή.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Καρντόσο «σόκαρε» τον οργανισμό ΑΕΚ. Κάθε μέρα της παρουσίας του, από τις συνθήκες στα Σπάτα ως το μεταγραφικό σχεδιασμό, φανέρωσαν άνθρωπο που θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα πάντα. Τα χαρακτηριστικά των παικτών που ζητά, είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που είχε προσεγγίσει η ΑΕΚ το προηγούμενο διάστημα. Για παράδειγμα στα άκρα, ο Καρντόσο επιθυμεί παίκτες που θα συγκλίνουν προς τον άξονα και θα είναι ικανοί στην κατοχή της μπάλας και στην επιβολή κυριαρχικού τρόπου παιχνιδιού. Μοιραία, η ΑΕΚ ανοίγει νέους φακέλους, ψάχνεται και σε άλλες αγορές.

Το ζήτημα αφορά το χρόνο. Απομένουν 20 μέρες ως την έναρξη της προετοιμασίας, 28 ως την αναχώρηση για την Πολωνία και ο Καρντόσο θέλει να είναι εκεί με τους παίκτες που θα έχει στη συνέχεια της σεζόν. Αυτό σημαίνει μεταγραφική εγρήγορση γι’ αυτούς που θα έρθουν, αλλά και εκείνους που θα αποχωρήσουν. Τα ερωτηματικά παραμένουν αρκετά. Εάν αποχωρήσει ο Τσόσιτς, τότε εύλογα η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει για δύο στόπερ, εκτός και αν μείνει ικανοποιημένος ο Πορτογάλος από το Σβάρνα. Ο Βασιλαντωνόπουλος δεν μπορεί να φύγει, προτού η ΑΕΚ ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον Μπακάκη και ποιο άλλο μπακ μπορεί να προσθέσει στη δεξιά πλευρά.

Μέσα σε όλα, η ΑΕΚ έσπευσε χθες (4/6) να ξεκαθαρίσει, ότι: «δεν γνωρίζει κανείς για πρόταση στον Λιβάγια και πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ευσταθεί ενδεχόμενο παραχώρησης του σε ενδεχόμενο πρότασης 4 εκατ. Ευρώ». Κάτι που αποτελεί βέβαια τη μισή αλήθεια. Η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική, σε πώληση του Κροάτη με το κατάλληλο τίμημα. Ισως ακόμα και να…ανακούφιζε, γιατί θα έδινε δυνατότητα μεγαλύτερων ελιγμών στα μεταγραφικά, με δεδομένο πως και ο Ζεράλδες είναι δεκάρι. Σημειώστε δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», ο Καρντόσο βλέπει τον Λιβάγια για τη θέση του σέντερ φορ. Από το περιβάλλον του Κροάτη, υπάρχει τάση για αλλαγή περιβάλλοντος.

ΑΕΚΜιγκέλ Καρντόσοποδόσφαιρο