Αθλητισμός|05.06.2019 01:24

Ισπανία στημένα: Μπράβο – Αράντα απειλούσαν τον πρόεδρο της Ουέσκα!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Με ρυθμούς καταιγίδας οι αποκαλύψεις για την «Επιχείρηση Οίκος» και την οργάνωση που έστηνε παιχνίδια στην Ισπανία, με φερόμενους ως επικεφαλής τους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Η πολιτική εφημερίδα «El Mundo», η οποία αποκάλυψε την ατάκα του Αράντα ότι «εφτά παίκτες της Βαγιαδολίδ ήταν εξαγορασμένοι» στον ύποπτο αγώνα με την Βαλένθια, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης (4/5) ότι οι επικεφαλής απειλούσαν τον πρόεδρο της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα, για ένα χρέος ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ.

«Οι «κακοί» επιστρέφουν» ακούγεται να λέει σε μια τηλεφωνική συνομιλία ο Ινιγο Λόπεθ, άλλοτε αμυντικός του ΠΑΟΚ και νυν της Λα Κορούνια, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως μεσάζοντας. Οπου «κακοί», οι Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Ο Λόπεθ  μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Χουάν Κάρλος Γκαλίντο, επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες μέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, όπως και ο Λασαόσα.

Ο αρμόδιος δικαστής δεν μπορεί ακόμα να καθορίσει αν το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί με την πληρωμή ενός στησίματος ή για ένα στοίχημα που εκκρεμεί, αλλά βοηθάει στο να κολλούν πιο εύκολα τα κομμάτια του παζλ της «Επιχείρησης Οίκος».

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Ινιγο Λόπεθ έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, αφού λειτουργούσε ως μεσολαβητής μεταξύ των Μπράβο – Αράντα και των ποδοσφαιριστών. Συν τοις άλλοις, αναλάμβανε να μαζεύει τα χρήματα από τους ποδοσφαιριστές, ώστε να καλυφθούν τα «έξοδα» που έκανε η οργάνωση, όταν οι παίκτες δεν έκαναν σωστά την… δουλειά τους.

Και τρίτο ματς

Από την έρευνα προκύπτει ότι, εκτός από τα Ουέσκα – Ταραγόνα και Βαγιαδολίδ – Βαλένθια, η οργάνωση επιχείρησε να στήσει το Ουέσκα – Λούγο, τον Μάιο του 2018 (για την ακρίβεια ήταν Λούγο – Ουέσκα, αλλά έτσι αναφέρεται στις συνομιλίες μέσω κινητών η μηνυμάτων).

Για την «προετοιμασία» του συγκεκριμένου αγώνα, πάντα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, έγιναν τουλάχιστον δύο συναντήσεις, στις οποίες έδωσαν το παρών ο Αλεχάντρο Λόπεθ (αδελφός του Ινιγο) και ο Χουάν Κάρλος Γκαλίντο. Ο Ραούλ Μπράβο τους απαγόρευσε να έχουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή που θα μπορούσε να καταγράψει την συνομιλία και τους βρήκε ένα κρυπτογραφημένο τηλέφωνο.

στημένα παιχνίδιαποδόσφαιροΡαούλ Μπράβο