Αθλητισμός|05.06.2019 14:15

Ρέγιες: Αφιέρωσαν στη μνήμη του μια απίθανη «καραμπόλα» (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο πρώτος αγώνας της Εξτρεμαδούρα, μετά τον τραγικό χαμό του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες σε αυτοκινητικό δυστύχημα, επεφύλασσε ένα απίθανο γκολ, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη στην έδρα της Κάντιθ (1-0), σε ματς για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία.

'Επειτα από σιγή ενός λεπτού, στο οποίο ο Ουρουγουανός Τζιοβάνι Σαρφίνο δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε στο 26ο λεπτό. Ο Κάρλος Πομάρες κυνήγησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ένας αμυντικός προσπάθησε να τη διώξει, αυτή κόντραρε στο πόδι του παίκτη της Εξτρεμαδούρα, πήρε ύψος και, με απίθανη λόμπα σαράντα μέτρων, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Κάντιθ, Αλμπέρτο Θιφουέντες.

Με το που είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας, ο Πομάρες έτρεξε προς τον πάγκο, πήρε μια φανέλα που είχε τη φωτογραφία του Ρέγιες και το μήνυμα «Descansa en paz, leyenda» (Αναπαύσου εν ειρήνη, θρύλε) και τη σήκωσε ψηλά, με τους συμπαίκτες του να δείχνουν προς τον ουρανό, στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπαίκτη τους. Την ίδια φανέλα φόρεσαν όλοι οι παίκτες της Εξτρεμαδούρα πριν από τη σέντρα.

 

Ετρεχε με πάνω από 220

Η τροχαία, στο μεταξύ, επιβεβαίωσε ότι στο δυστύχημα, στο οποίο, εκτός από τον Ρέγιες σκοτώθηκε και ένας ξάδερφός του, 23 ετών, ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής έτρεχε με πάνω από 220 χιλιόμετρα την ώρα, σε ένα σημείο του δρόμου όπου η μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα ήταν 120.

Επιβεβαιώθηκαν, δηλαδή, οι πληροφορίες που ήθελαν το Mercedes S550 Brabus του Ρέγιες να φτάνει τα 237 χιλιόμετρα την ώρα, προτού αφαιρεθεί για λίγο ο ποδοσφαιριστής, με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο από τον δρόμο, να πιάσει φωτιά και να «πάρει» μαζί του δύο ζωές.

Ο τρίτος επιβαίνων, ο επίσης ξάδερφος του Ρέγιες, Χουάν Μανουέλ Καλδερόν, παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Σεβίλλης, με εγκαύματα στο 65% του σώματός του.

θάνατοςΧοσέ Αντόνιο Ρέγιεςποδόσφαιρο