Αθλητισμός|05.06.2019 20:00

FIFA: Ανανεώθηκε η θητεία του Ινφαντίνο με... ντρίμπλα για να μην αμφισβητηθεί

Newsroom

Πρόεδρος της FIFA μέχρι το 2023 θα παραμείνει ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο έγκριτος νομικός επανεκλέγει την Τετάρτη (5/6), χωρίς κάποιον υποψήφιο αντίπαλο από το κογκρέσο των 211 χωρών-μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Ινφαντίνο συμπληρώνει φέτος τρεις χρονιές στον προεδρικό θώκο και φιλοδοξεί να βάλει τη σφραγίδα του στις αποφάσεις που θα καθορίσουν τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ωστόσο, προτού αρχίσει η εκλογική διαδικασία, μέσω μυστικής ψηφοφορίας όπως προέβλεπε το καταστατικό της FIFA, η διοίκηση Ινφαντίνο έφερε εκτάκτως προς ψήφιση καταστατική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης του προέδρου για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει έτερος υποψήφιος. Η αλλαγή υπερψηφίστηκε και αντί να πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία εν τέλει αναδείχθηκε πρόεδρος δια βοής.

Κι όπως λέγεται, αυτή η... ντρίμπλα του Ινφαντίνο έγινε προκειμένου να αποφύγει την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του έστω κι αν έπαιζε μόνος δίχως αντίπαλο. Και τούτο διότι, κατά πληροφορίες, ένα ισχυρό ευρωπαϊκό μπλοκ (και όχι μόνο) επρόκειτο να ρίξει λευκή ψήφο σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς υπάρχει διαφωνία με τον πρόεδρο της FIFA σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων.

«Τα τελευταία τρία χρόνια και τέσσερις μήνες δεν ήταν τέλεια, έκανα κάποια λάθη στην προσπάθεια να βελτιώσω τα πράγματα για ένα καλύτερο μέλλον στη FIFA και πλέον, ουδείς μιλάει για κρίση σε αυτές τις εκλογές. Κανείς δεν μιλάει για σκάνδαλα. Κανείς δεν μιλάει για διαφθορά. Κανείς δεν μιλάει για restart στην Ομοσπονδία. Η FIFA διέπεται από ακεραιότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι υπέρ της ισότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια», τόνισε ο Ιταλοελβετός νομικός στις δηλώσεις του.

Στο Παρίσι για τις εργασίες του 69ου συνεδρίου της FIFA βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη της FIFA και της UEFA.

ποδόσφαιροFIFAΤζιάνι Ινφαντίνο