Αθλητισμός|02.07.2019 00:32

Παναθηναϊκός: «Όχι» της Ομόνοιας στην πρόταση για τον Κατελάρη!

Κώστας Γουλής

Δεν αποδέχθηκε η διοίκηση της Ομόνοιας την πρώτη, επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού, για την παραχώρηση του διεθνούς Κύπριου μεσοαμυντικού, Φάνου Κατελάρη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6) η διοίκηση της Ομόνοιας συνεδρίασε εκτάκτως για να αξιολογήσει την πολύπλευρη πρόταση που της κατέθεσε ο Παναθηναϊκός μέσω του Νίκου Νταμπίζα, για την παραχώρηση του διεθνούς Κύπριου αμυντικού χαφ, Φάνου Κατελάρη.

Όπως αναφέρουν όλα τα κυπριακά, αθλητικά ΜΜΕ, η εν λόγω πρόταση σε πρώτη φάση απορρίφθηκε δίχως δεύτερες σκέψεις απ’ τη διοίκηση Παπασταύρου, αφού κρίθηκε ασύμφορη για τους «πράσινους» της Λευκωσίας. Οσο για το τι ακριβώς περιελάμβανε η πρόταση του Παναθηναϊκού; Το μόνο… σίγουρο είναι πως δεν προσφέρθηκαν «κας» χρήματα, διότι η ρευστότητα των «πράσινων» είναι μηδενική, αυτή την περίοδο. Οι πληροφορίες απ’ τη Λευκωσία αναφέρουν πως ο Νταμπίζας πρότεινε στην Ομόνοια να κρατήσει ένα ποσοστό 40% επί των δικαιωμάτων του παίκτη και παράλληλα να πληρωθεί ως «μπόνους» ένα μικρό ποσό (50.000 ευρώ), εάν ο Παναθηναϊκός μπει μέσα στην επόμενη τριετία σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο κυπριακός σύλλογος απέρριψε την πρόταση των «πράσινων», ωστόσο στην Κύπρο θεωρούν δεδομένο πως όλο αυτό ήταν απλά το πρώτο «επεισόδιο». Και θα ακολουθήσουν κι άλλα, μέχρι να βρεθεί η «χρυσή τομή», αφού και ο παίκτης πιέζει πολύ απ’ την πλευρά του για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Κι απ’ τη στιγμή που έχει πει δις «όχι» στις προτάσεις ανανεώσεων που του κατατέθηκαν τους τελευταίους μήνες (με αποτέλεσμα να μπει στο «ψυγείο»), εάν δεν βρεθεί άκρη με τον Παναθηναϊκό, σε 6 μήνες θα είναι ελεύθερος να υπογράψει για το καλοκαίρι του 2020 και η Ομόνοια θα τον «χάσει» 100%, δίχως να έχει έστω και το μικρότερο δυνατό όφελος…

Επί του παρόντος, το μοναδικό επίσημο «σχόλιο» από πλευράς Παναθηναϊκού για την υπόθεση Κατελάρη είναι πως «...δεν αγοράζουμε κανέναν ποδοσφαιριστή. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο».

ΠαναθηναϊκόςΟμόνοια ΛευκωσίαςΦάνος ΚατελάρηςSuperLeagueμεταγραφές