Αθλητισμός|05.06.2019 20:50

S.O.S. στο Ρολάν Γκαρός και οι τελικοί οδεύουν για την Δευτέρα!

Κώστας Ασημακόπουλος

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή ροή του προγράμματος στο Ρολάν Γκαρός προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που υπήρχαν σήμερα στο Παρίσι και οδήγησαν στην αναβολή των προημιτελικών.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κανείς αγώνας δεν έγινε σήμερα, οι υπόλοιποι προημιτελικοί μετατέθηκαν για αύριο Πέμπτη και ο ημιτελικός μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Ραφαέλ Ναδάλ θα γίνει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε πριν από λίγο ο διευθυντής του Ρολάν Γκαρός Γκι Φορζέ - σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε - εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο τελικοί ανδρών και γυναικών να γίνουν την Δευτέρα αντί της Κυριακής. Και όλα αυτά επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η Παρασκευή θα είναι πολύ δύσκολη ημέρα με έντονες βροχοπτώσεις.  

T

«Σήμερα αναβάλαμε τους αγώνας αλλά και η Παρασκευή θα είναι πολύπλοκη ημέρα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε αγώνες σε δύο ή τρία courts αλλά δεν είναι ιδανική λύση.Αν πρέπει να μεταφέρουμε τον τελικό την επόμενη μέρα θα το κάνουμε. Έχει συμβεί ήδη στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι που θέλουμε, αλλά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή θα το κάνουμε. Όταν ο καιρός είναι αβέβαιος, είναι δύσκολο να προβλέψεις το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να εξετάσουμε και το χειρότερο σενάριο, γνωρίζοντας ότι ιδανικά θέλουμε να τελειώσουμε την Κυριακή».

T

Ο Γκι Φορζέ τόνισε πως η αυριανή ημέρα θα είναι πολύ κρίσιμη διότι περιμένει να ολοκληρωθούν οι προημιτελικοί και να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τους τέσσερις ημιτελικούς (ανδρών, γυναικών) αλλά και πιο στοχευμένες προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Παρασκευή.

T

Roland GarrosΠαρίσικακοκαιρίαΤένιςΣπορ