Αθλητισμός|06.06.2019 00:31

Νations League: Σόου Ρονάλντο στη νίκη (3-1) της Πορτογαλίας επί της Ελβετίας

Newsroom

Τι κι αν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, ο απίθανος Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται σαν... 25άρης. Ο CR7 ήταν εξωπραγματικός (και) στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ελβετία στον ημιτελικό του Nations League καθώς πέτυχε ένα εκπληκτικό χατ τρικ -το 53ο στην καριέρα του- χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση (3-1) στη χώρα του στον πρώτο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης. Εκεί η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού της Πέμπτης (6/6) μεταξύ της Αγγλίας και της Ολλανδίας.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ο οποίος έφτασε τα 88 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίασε σε 157 διεθνείς συμμετοχές σκοράροντας σε δέκα σερί διεθνή τουρνουά αρχής γενομένης από το Euro 2004, ήταν ασταμάτητος απέναντι στους Ελβετούς.

T

Το καταδεικνύουν και τα τρία πανέμορφα γκολ που πέτυχε σε ένα θαυμάσιο παιχνίδι. Ο άσος της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 25' με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ που άφησε άγαλμα τον γκολκίπερ της Ελβετίας.

T

Οι Ελβετοί που είχαν πολύ καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης απειλώντας μάλιστα αρκετές φορές την άμυνα της Πορτογαλίας, έφτασαν στην ισοφάριση με έναν ιδιαίτερα παράδοξο τρόπο. Στο 53', έπειτα από ανατροπή του Μπερνάρντο Σίλβα εντός περιοχής, ο διαιτητής Μπριχ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Πορτογάλων. Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελβετών, οι οποίοι στην αμέσως προηγούμενη φάση φώναξαν για δικό τους πέναλτι στην απέναντι περιοχή.

Εν τέλει τη λύση κλήθηκε να δώσει το VAR. Ο Μπριχ στήθηκε μπροστά στην οθόνη, είδε και τις δύο φάσεις και αποφάσισε ότι πριν από το πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας υπήρχε παράβαση για πέναλτι υπέρ της Ελβετίας, Κάπως έτσι, η μπάλα που ήδη είχε στηθεί στην άσπρη βούλα της περιοχής των Ελβετών, μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά του γηπέδου και ο Ροντρίγκες με εύστοχο χτύπημα ισοφάρισε (1-1) στο 57'.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ματς θα κρινόταν τουλάχιστον στην παράταση ή στα πέναλτι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ξανα)πήρε το όπλο του σκοράροντας δις στο 88' και στο 90', υπενθυμίζοντας στους... haters γιατί παραμένει στο ποδοσφαιρικό... Εβερεστ.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Πέπε (63' Φόντε), Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70' Γκέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Φρόιλερ (89' Nτρμιτς), Τσάκα, Ζακαρία (71' Φερνάντες), Ζούμπερ (83' Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.

Δείτε τα highligts του αγώνα:

Nations LeagueΠορτογαλίαΕλβετίαποδόσφαιρο