Αθλητισμός|07.06.2019 19:28

Η σπρίντερ που ήταν ηρωίδα διώκεται από το χωριό της μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις

Κώστας Ασημακόπουλος

Ενα μεγάλο δράμα βιώνει η ταχύτερη γυναίκα της Ινδίας μετά τη δημόσια παραδοχή πως είναι ομοφυλόφιλη και συζεί με μία άλλη γυναίκα.

Μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από τη συνέντευξη της η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και η Ντούτι Τσαντ έχει να αντιμετωπίσει την αποδοκιμασία, το μπούλινγκ αλλά και την επιθετικότητα των συγχωριανών της οι οποίοι μέχρι και πριν την συνέντευξη της την αποθέωναν και την παρακαλούσαν για μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί της.

Η Ντούτι Τσάντ άφησε άφωνους τους συγχωριανούς της με την αποκάλυψη της πως είναι ομοφυλόφιλη και μοιράζεται την ίδια στέγη με μία άλλη γυναίκα στο χωριό Τσάκα Γκοπαλπούρ στα δυτικά της χώρας και μάλιστα σε μία περιοχή που κυριαρχεί το συντηρητικό μουσουλμανικό στοιχείο.

Της ζήτησαν να φύγει!

Δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει και η ίδια όταν έδινε εκείνη τη συνέντευξη στις 19 Μαΐου επιβεβαιώθηκαν. Ακόμα και οι συγγενείς της την αποκηρύσσουν, ενώ οι πιο ακραίοι της ζήτησαν να φύγει από το χωριό γιατί «αποτελεί ντροπή».

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα καταγράφηκαν και περιστατικά εις βάρος της και οι υποστηρικτές της εξέφρασαν φόβους ακόμα και για τη σωματική της ακεραιότητα.

«Πως μπορούμε θα αντιμετωπίσουμε την οργή;»

Το πιο σοκαριστικό είναι πως και η μητέρα της αθλήτριας, Ακούγι Τσαντ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της όχι γιατί η κόρη της είναι ομοφυλόφιλη αλλά για τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε να κάνει την αποκάλυψη φέρνοντας σε δύσκολη θέση όλη την οικογένεια.

«Όλοι μας την έχουμε υποστηρίξει στις αποφάσεις της και για το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό αλλά ξέχασε πως ανήκουμε σε μία παραδοσιακή κοινότητα η οποία δεν επιτρέπει και δεν δέχεται τέτοια πράγματα. Πως μπορούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε την οργή των συγγενών μας και της τοπικής κοινωνίας;», είπε η μητέρα της Ντούτι Τσάντ στην εφημερίδα Indian Express.

«Είναι ταπεινωτικό»

Ο Πρασχάντ Μπέχρα χωρικός και μέλος της κλειστής κοινωνίας στο Τσάκα Γκοπαλπούρ είπε: «Είναι ταπεινωτικό για όλους μας. Την υποστηρίξαμε σε όλη την πορεία της, αλλά δε μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη σχέση. Ο γάμος μπορεί να είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει μιλήσει γι 'αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα πρέπει να ασχολείται μόνο με το τρέξιμο».

Επίθεση σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι

Η 23χρονηΤσαντ βρήκε όμως και πολλούς υποστηρικτές αλλά αυτοί βρίσκονται μακριά από το… χωριό της. Μάλιστα η σύντροφος της Τσαντ έφυγε ήδη από το χωριό φοβούμενη επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους οι οποίοι μόλις στις 26 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Οντίσα που ανήκει και το χωριό της Τσαντ, επιτέθηκαν και έδεσαν σε ένα δέντρο δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες.

«Μου λένε να παντρευτώ άνδρα»

«Μου λένε να παντρευτώ, να δοκιμάσω να έχω σχέση με άνδρα και να κάνουμε παιδιά. Αυτή είναι η μόνη παράδοση που γνωρίζουν. Δεν πιστεύω πως προκάλεσα. Μεγάλωσα. Θα περάσω τη ζωή μου με τον άνθρωπο που θέλω, αλλά θα εκπληρώσω και την ευθύνη μου στην οικογένειά μου. Είπα την αλήθεια. Πιστεύω πως θα περάσω μία δύσκολη περίοδο αλλά και η οικογένεια μου και οι άνθρωποι στο χωριό θα αποδεχτούν την πραγματικότητα. Θα πρέπει να περιμένω πριν σκεφτώ το ενδεχόμενο να φύγω», δήλωσε στην India Express η Τσάντ.   

«Το ξέσπασμα της Ντούτι ήταν γενναίο»

Ο Παγιόσνι Μίτρα που υπήρξε εκπρόσωπος της Τσαντ και τώρα εργάζεται ως ακτιβιστής των δικαιωμάτων των αθλητών στην Ινδία δήλωσε: «Με την επιστροφή του κόμματος Bharatiya Janata στην εξουσία, έχουν αναφερθεί σειρές επιθέσεων σε μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών μειονοτήτων. Είναι επικίνδυνο να είσαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, αλλά δε μπορείς να ζήσεις με το φόβο των συνεπειών. Το ξέσπασμα της Ντούτι ήταν γενναίο και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους».

ΣπορσπρίντερΙνδίαομοφυλόφιλη