Αθλητισμός|06.06.2019 09:35

Η «ντρίμπλα» του ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ για τον ακραίο μπακ Ροντρίγκο Σοάρες

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ «μπήκε» στην υπόθεση Ροντρίγκο Σοάρες πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν και πληροφορήθηκε όλα όσα αφορούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος βρισκόταν στα «ραντάρ» της ΑΕΚ, με την «Ενωση» να έχει κάνει και εκείνη όχι μόνο «προεργασία» από και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της απόκτησής του.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος άλλαξαν τα δεδομένα και έκαναν τον Σοάρες να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» να είναι από το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης.Από τις αρχές της εβδομάδας, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι την Παρασκευή (7/6), ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος να κάνει τις δυο πρώτες του κινήσεις, και η μια εξ' αυτών αφορούσε ακραίο μπακ. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αριστερό μπακ και το βράδυ της Τρίτης (4/6) οι φήμες πως η συγκεκριμένη υπόθεση έκλεισε, και μάλιστα θετικά, είχαν φουντώσει.

Τελικά, αυτές επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει στο ρόστερ του ένα δεξιό οπισθοφύλακα. Μάλιστα, ο Ροντρίγκο Σοάρες ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της Τούμπας ακριβώς τρία χρόνια μετά την απόκτηση του Λέο Μάτος, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει τον Βραζιλιάνο στις 6 Ιουνίου 2016.

Πέρυσι, ο Ροντρίγκο Σοάρες αγωνίστηκε ως δεξί μπακ στη πλειοψηφία των αγώνων του πρώτου γύρου και ως δεξί χαφ στη πλειοψηφία των αγώνων του δεύτερο γύρου, όταν και άλλαξε σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 3-4-3. Στα 26 του, ο Σοάρες έκανε δυο «γεμάτες» σεζόν με την Αβες, έχοντας 33 και 41 αγώνες αντίστοιχα, πετυχαίνοντας 5 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ.

Φέτος, με βάση την στατιστική, αναδείχθηκε μέσα στην καλύτερη πεντάδα ακραίων αμυντικών.

Ο ρόλος του Βαρέλα

Ρόλο – κλειδί έχει παίξει και το γραφείο που τον εκπροσωπεί, καθώς έχει κοινή «στέγη» με τον Φερνάντο Βαρέλα. Οι σχέσεις των εκπροσώπων του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού με τον ΠΑΟΚ πέρασαν από αρκετές... φάσεις μέχρι τελικά να επέλθει η συμφωνία του Βαρέλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», γεγονός που άνοιξε το δρόμο για νέα συνεργασία των δυο πλευρών.

ΠΑΟΚμεταγραφέςSuper League 1Ροντρίγκο Σοάρες