Αθλητισμός|06.06.2019 09:49

Το δάκρυ των κοριτσιών του βόλεϊ για τους πραγματικούς πρωταθλητές της ζωής (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Πολλές φορές οι αθλητές ή οι προπονητές χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «αγώνας ζωής και θανάτου» ή «αγώνας δίχως αύριο» ή «ο θάνατος σου ή ζωή μου» ωστόσο την πραγματική έννοια των εκφράσεων αυτών τις αντιλαμβάνεται κάνεις όταν συναντά τα παιδιά που δίνουν την πραγματική μάχη «ζωής και θανάτου» την πραγματική μάχη για τη ζωή.

Την συγκλονιστική εμπειρία έζησαν οι αθλήτριες της Εθνικής βόλεϊ γυναικών που επισκέφτηκαν τα παιδιά στην ογκολογική μονάδα Παίδων παρουσία της Ιδρύτριας και Προέδρου του «Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Ενα μικρό χαμόγελο»

Το συγκλονιστικό είναι πως η επίσκεψη έγινε μετά από επιθυμία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκιγιέρμο Ναράνχο. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος «Η ιδέα ήρθε μία Κυριακή, όταν μερικά κορίτσια και κάποια μέλη του προπονητικού επιτελείου επισκέφτηκαν 300 παιδιά σε ένα τουρνουά μίνι βόλεϊ στην Κόρινθο. Τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα που τις είδαν. Και μόνο που μπόρεσαν να βγάλουν μία φωτογραφία ή να έχουν μία μικρή συζήτηση μαζί τους, έκανε τα πρόσωπά τους να λάμπουν. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ομάδα μας και αποφασίσαμε να πάμε εμείς σε αυτά. Ελπίζουμε η επίσκεψή μας να έσπασε λίγο την καθημερινότητά τους και να έβαλε ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους», είπε ο Ναράνχο.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Γκιγιέρμο Ναράνχο

«Πήραμε μαθήματα»

Οι αθλήτριες της Εθνικής συνάντησαν τα παιδιά, τους μίλησαν, τους μοίρασαν μπάλες και μετάλλια και για περίπου μία ώρα έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς τους. «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρεθήκαμε εδώ, μετά την πρωτοβουλία του προπονητή μας Γκιγιέρμο Ναράνχο. Ελπίζω να δώσαμε σε αυτά τα παιδιά λίγο χαρά και εμείς πήραμε πολλά μαθήματα για να παλεύουμε για την ζωή μας, όπως και εκείνα», είπε η αρχηγός της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου.

 
H Στέλλα Χριστοδούλου
 

«Οι ήρωες της ζωής»

Πριν την συνάντηση των κοριτσιών με τους μικρούς ήρωες, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους αγώνες τους. «Όπως εσείς έχετε αφιερώσει την ζωή σας στον αθλητισμό, αντίστοιχα και εμείς έχουμε αφιερωθεί σε αυτά τα παιδιά. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας και εύχομαι να έρθουν και άλλοι νέοι και νέες να δουν παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά, αλλά είναι ήρωες της ζωής, προσπαθούν για τη ζωή» είπε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Έφη Χρόνη παρέδωσε τιμητική πλακέτα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και της ευχήθηκε να «έχει δίνει δύναμη και κουράγιο και να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα το πολύτιμο έργο της».

βόλεϊΣπορΜαριάννα ΒαρδινογιάννηΣύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»