Αθλητισμός|07.06.2019 01:38

Nations League: Η Ολλανδία νίκησε 3-1 την Αγγλία στην παράταση (vids)

Newsroom

Επειτα απο μια μακρά περίοδο αγωνιστικής κρίσης, η Εθνική Ολλανδίας επιστρέφει στη φυσική της θέση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: στην ελίτ. Εκεί όπου ανήκει από τα 70s και εκεί όπου είναι φτιαγμένη να βρίσκεται με βάση την ποδοσφαιρική κουλτούρα και τη σχολή που έχει δημιουργήσει. Κι η φρέσκια κι ανανεωμένη ομάδα του Ρονάλντ Κούμαν, που έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στη διάρκεια της φάσης των ομίλων του Nations League, στον ημιτελικό της διοργάνωσης επιβεβαίωσε ότι ήρθε για να μείνει.

Με μια πειστική και κυρίως αποτελεσματική εμφάνιση, οι Οράνιε επικράτησαν 3-1 της μαχητικής αλλά επιπόλαιης (κυρίως αμυντικά) Αγγλίας και προκρίθηκαν στον πρώτο τελικό του νεοσύστατου θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Πορτογαλία το βράδυ (21.45) της Κυριακής (9/6). Αντιθέτως, η Αγγλία θα αναμετρηθεί στον μικρό τελικό (16.00) με την Ελβετία.

Κι όμως οι Αγγλοι προηγήθηκαν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράσφορντ στο 32'. Μάλιστα μέχρι το 73' κρατούσαν το προβάδισμα (1-0). Σε εκείνο το σημείο όμως ο Ντε Λιχτ ισοφάρισε (1-1) βάζοντας ξανά την Ολλανδία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Λίγο πριν από το φινάλε η Αγγλία βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λίνγκααρντ στο 83' όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ (εξαιρετικά οριακό) μέσω VAR.

Δείτε το 0-1 της Αγγλίας:

 

Δείτε το 1-1 της Ολλανδίας:

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα της Αγγλίας εν τέλει χάρισαν μια εύκολη νίκη-πρόκριση των Ολλανδών με 3-1 χάρη στο αυτογκόλ του Γουόκερ στο 97' και στο τέρμα του Πρόμες στο 114' έπειτα από λανθασμένο γύρισμα του Μπάρκλεϊ.

Δείτε το 2-1 της Ολλανδίας:

Δείτε το 3-1 της Ολλανδίας:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρόον (68' Φαν ντε Μπέεκ), Μπέρχβιν, Μέμφις Ντεπάι, Μπάμπελ (68' Πρόμες). 

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μπάρκλεϊ, Ράις (106' Ντέλε Αλι), Ντελφ (77' Χέντερσον), Σάντσο (61' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46' Κέιν), Στέρλινγκ. 

ποδόσφαιροNations LeagueΑγγλίαΟλλανδία