Αθλητισμός|07.06.2019 09:43

Μεταγραφική έκπληξη με Μπουφόν «μαγειρεύει» η Μπαρτσελόνα!

Newsroom

Το 2001, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τότε τερματοφύλακας της Πάρμα, βρέθηκε πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα. Ο πατέρας του Αντριάνο, όμως, του άλλαξε γνώμη και τον έπεισε να πάει στην Γιουβέντους. Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή. «Ο πατέρας μου θεώρησε ότι η Γιουβέντους ήταν μια καλύτερη επιλογή. Τον ευγνωμονώ μέχρι σήμερα που επηρέασε εκείνη την δύσκολη απόφαση, γιατί εκείνη την εποχή η Μπάρτσα δεν είναι ό, τι και τώρα» λέει σχετικά ο 41χρονος τερματοφύλακας.

Εχουν περάσει 18 χρόνια από τότε, ο «Τζίτζι» εξελίχθηκε σε έναν θρυλικό γκολκίπερ και, αν πιστέψουμε το «Sky Italia», δεν αποκλείεται να καθίσει εντέλει κάτω από τα δοκάρια του καταλανικού συλλόγου, έστω και με μια… μικρή καθυστέρηση Σύμφωνα, λοιπόν, με το ιταλικό δίκτυο, οι «Μπλαουγκράνα» επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Μπουφόν, ο οποίος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, και του πρότειναν την θέση του αναπληρωματικού του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με δεδομένο ότι ο Ολλανδός Γιάσπερ Σίλεσεν αναμένεται να αποχωρήσει από το «Καμπ Νόου».

Ο Μπουφόν, παρ’ ότι στα 41 του, δεν σκέφτεται ακόμα να κρεμάσει τα γάντια του. Προτάσεις, άλλωστε, δεν του λείπουν. Εκτός από την Μπαρτσελόνα, την πόρτα του χτύπησε η τουρκική Φενέρμπαχτσε, έχει προτάσεις από Γερμανία και Κίνα, αλλά και έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία της βραζιλιάνικης Φλουμινένσε.

Κατά την αποχώρησή του από την Παρί, ο Ιταλός γκολκίπερ άφησε ένα συγκινητικό μήνυμα για τους φιλάθλους της πρώην πια ομάδας του, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ έγραψε ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρη στον κόσμο όπου μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι: Το σπίτι μας και το Παρίσι. Από σήμερα για εμένα αυτά τα δύο συμπίπτουν λίγο παραπάνω. Το Παρίσι, με τον τρόπο του, θα είναι για πάντα και λίγο σαν στο σπίτι μου».

T

ΜπαρτσελόναποδόσφαιροΤζιανλουίτζι ΜπουφόνΠαρί Σεν Ζερμέν