Αθλητισμός|07.06.2019 20:50

Ρολάν Γκαρός: Θύελλα Ναδάλ τσάκισε τον Φέντερερ και οδεύει για την 12η κούπα στο Παρίσι (vid)

Newsroom

Με ενθουσιασμό εφήβου, αστείρευτες δυνάμεις και μεγάλη εμπειρία ο Ραφαέλ Ναδάλ τήρησε την παράδοση που τον θέλει αήττητο στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός. Μετά από μεγάλη μάχη επικράτησε του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ με 6-3, 6-4, 6-2 και προκρίθηκε για 12η φορά σε τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας έφτασε στις 92 νίκες σε 94 αγώνες στο κορυφαίο τουρνουά του Παρισιού και προκρίθηκε για 26η φορά σε τελικό Γκραντ Σλαμ στην πλούσια καριέρα του. Εχει 17 τίτλους Γκραντ Σλαμ και θα διεκδικήσει τον 18ο συνολικά σε Γκραντ Σλαμ. O Nαδάλ έχει αγωνιστεί 11 φορές σε τελικό του Ρολάν Γκαρός και δεν έχει καμία ήττα.

T

Ο αγώνας είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα με ένα γκέιμ διάρκειας 8 λεπτών και τον Ναδάλ να κρατά το πλεονέκτημα του σερβίς. Στο δεύτερο γκέιμ ο Ναδάλ έκανε μπρέικ και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε 3-0 δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του.

 

Ο Φέντερερ έκανε μπρέικ στο 5ο γκέιμ μειώνοντας σε 3-2. Τελικά ο Ναδάλ με το δεύτερο μπρέικ του 6ο γκέιμ έκανε το 4-2 και κράτησε το σετ με 6-3 παρότι ο Φέντερερ είχε 3 άσσους και 11 γουίνερ έναντι κανενός άσσο του Ναδάλ και 8 γουίνερ. Η μεγάλη διαφορά ήταν τα λάθη του Ελβετού.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο αμφίρροπο. Ο Ναδάλ έκανε πάλι μπρέικ στο 2ο γκέιμ και διατηρώντας το σερβίς του ξέφυγε 3-0. Ο Φέντερερ απάντησε με μπρέικ στο 3ο γκέιμ και ισοφάρισε 3-3 αλλά ο Ναδάλ με μπρεικ στο 9ο γκέιμ ξέφυγε 5-4 και έκλεισε το σετ με εντυπωσιακό 40-0 για το 6-4. Ο Ναδάλ βελτίωσε τις επιδόσεις του στο σερβίς και στους γουίνερ έναντι του αντιπάλου του.

 

Στο 3ο σετ ο Φέντερερ δεν έδειξε να έχει δυνάμεις για αντεπίθεση και ο Ναδάλ με δύο μπρέικ στο 3ο και στο 5ο γκέιμ ξέφυγε 4-1 κλείνοντας με σχετική άνεση τον αγώνα με 6-2 και 3-0 σετ.

Διακόπηκε ο δεύτερος ημιτελικός

Η κακοκαιρία έπληξε περισσότερο τον δεύτερο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ντομινίμ Τιμ ο οποίος μάλιστα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και υποχρέωσε τον Σέρβο στην πρώτη απώλεια σετ. Η πρώτη φορά που διακόπηκε ο αγώνας ήταν στα μέσα του 2ου σετ και συγκεκριμένα στο 3-2 σετ για τον Τομ ο οποίος ήδη είχε πάρει και το 1ο σετ με 6-2. Η δεύτερη διακοπή έγινα στα μέσα του 3ου σετ και ήταν οριστική. Ο Τιμ προηγείται με 6-2, 3-6, 3-1. Ο β΄ημιτελικός θα συνεχιστεί το Σάββατο στις 13.00 πριν τον τελικό των γυναικών.

Στον τελικό των γυναικών Βοντρούσοβα και Μπάρτι

Το όνειρο τους ζουν η 19χρονη Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα και η 23χρονη Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα τους προκρίθηκαν σε τελικό Ρολάν Γκαρός. Η Βοντρούσοβα προκρίθηκε στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ. Στον ημιτελικό νίκησε την Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα με 7-5, 7-6 (2). Η Μπάρτι επιβλήθηκε με 6-7 (4), 6-3, 6-3 της Αμερικανίδας Ανισίμοβα. Ο τελικός θα γίνει στις 16.00 το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Ρότζερ ΦέντερερΤένιςΡάφαελ ΝαδάλΣπορRoland Garros