Αθλητισμός|07.06.2019 19:00

Παναθηναϊκός: Φιλικό… Europa League κόντρα στη Φέγενορτ!

Κώστας Γουλής

Δυνατά φιλικά, υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου ήταν εξαρχής η στόχευση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους επί ολλανδικού εδάφους (15 έως 30 Ιουλίου) κι εδώ και λίγες μέρες έχει αρχίσει να σχηματοποιείται η σειρά των αγώνων, που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη δυναμική των αντιπάλων.

Το απόγευμα της Παρασκευής (7/6) ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως το πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου (μόλις δύο μέρες μετά την άφιξή του στο Οστερμπέικ), με αντίπαλο τη Φέγενορντ και μάλιστα θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ και συγκεκριμένα στην έδρα της ολλανδικής ομάδας, το ιστορικό «De Kuip». Αυτό θα είναι το πρώτο τεστ του «τριφυλλιού» (κι ένα απ’ τα πιο σημαντικά της Φέγενορντ στην προετοιμασία της για το Europa League), ενώ ο Παναθηναϊκός θα δώσει άλλα τρία ματς στις 21, 24 και 27 ή 28 Ιουλίου.

Το τελευταίο παιχνίδι του στην Ολλανδία. είναι πολύ πιθανό να γίνει στις 27/7, με αντίπαλο τη Φένλο και να πραγματοποιηθεί στο «Covebo Stadion» στη μνήμη του παλαίμαχου άσου της ομάδας, Χέρμαν Τόιβεν. Αν κι αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

T

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Με ένα σπουδαίο αντίπαλο, την ολλανδική Feyenoord, θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός τα φιλικά της προετοιμασίας του για την αγωνιστική περίοδο 2019-20! Στις 17 Ιουλίου, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τη Feyenoord στο Ρότερνταμ στην έδρα της, το ιστορικό De Kuip. Αυτό θα είναι το πρώτο της σειράς των φιλικών που θα δώσει ο Παναθηναϊκός επί ολλανδικού εδάφους στο διάστημα της παραμονής του εκεί. Βάση της προετοιμασίας θα είναι στο Oοsterbeek στο διάστημα 15-30 Ιουλίου.

Η Feyenoord τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος και θα συμμετάσχει στο Europa League της νέας περιόδου.

Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν και μάλιστα "ξυπνούν" ιδιαίτερα ευχάριστες μνήμες για την ομάδα μας. Τη σεζόν 1984-85 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Feyenoord στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι Πράσινοι προκρίθηκαν μετά το ισόπαλο 0-0 του Ρότερνταμ και τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Συνδετικοί κρίκοι εκείνης της ομάδας με το σήμερα, ο νυν συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Σαραβάκος και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου».

ΦέγενορντΠαναθηναϊκόςSuperLeague