Αθλητισμός|08.06.2019 17:28

ΑΕΚ: Τελευταία…ζαριά για τον Πόνσε, άμεση κίνηση για τη μεσαία γραμμή

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ έκανε…σεφτέ με την απόκτηση του Παουλίνιο, αλλά οι μεγάλες ανάγκες της είναι μπροστά. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να κλείσουν στόπερ, 1-2 χαφ, 1-2 εξτρέμ και φορ. Ξεκινώντας από το τελευταίο, η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τις πιθανότητες να παραμείνει ο Πόνσε, καθώς ορίστηκε η άφιξη του πατέρα και ατζέντη του στην Αθήνα.

Ο Πόνσε δεν έχει βρει κάποια ομάδα που να καλύπτει αγωνιστικές και οικονομικές φιλοδοξίες, ενώ δεσμεύεται για ακόμα ένα χρόνο με τη Ρόμα. Στην ΑΕΚ θα επιχειρήσουν να δώσουν στον Αργεντινό προοπτική, να κεφαλαιοποιήσουν την πρώτη γεμάτη γκολ σεζόν που πραγματοποίησε και να τον πείσουν να μείνει.

Ισως νωρίτερα, υπάρξουν εξελίξεις με τον χαφ. Στη λίστα της ΑΕΚ έχει προβάδισμα χαφ με δημιουργικά χαρίσματα, ενώ υπάρχει και ο Ζεράλδες. Το νέο στοιχείο προκύπτει από την πιθανότητα απόκτησης δύο χαφ, που θα ανοίξει το δρόμο για τον Ζεράλδες. Αλλωστε, ο Σαμπανάτζοβιτς που θα έρθει το καλοκαίρι από τη Ζελέζνιτσαρ, δεν είναι διόλου βέβαιο, ότι θα πείσει τον Καρντόσο πως είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Ισως δοθεί δανεικός, ίσως μείνει στο ρόστερ για να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δίνει μεγάλη σημασία στη σύνθεση της μεσαίας γραμμής και μολονότι είναι συμπατριώτης του Σιμόες, δεν φαίνεται πως τον έχει σε ρόλο βασικού για τα πλάνα του. Οσον αφορά τα άκρα, ζητούνται ένας, ίσως και δύο παίκτες που θα μπορούν να παίξουν σε σύνθετο ρόλο. Όχι πάνω στη γραμμή, αλλά με ικανότητα να συγκλίνουν στον άξονα, να έχουν ικανότητα στο ατομικό παιχνίδι και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΕζεκιέλ ΠόνσεΑΕΚποδόσφαιροΦρανσίσκο Τσίκο Ζεράλδες