Αθλητισμός|08.06.2019 19:28

Η τρομερή Αυστραλέζα Ασλεϊ Μπάρτι άφησε το κρίκετ και κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός! (vids)

Newsroom

Η εκπληκτική Ασλει Μπάρτι ολοκλήρωσε ονειρεμένα την φοβερή πορεία που πραγματοποίησε στο Ρολάν Γκαρός. Η Αυστραλέζα τενίστρια νίκησε εύκολα στον τελικό με 2-0 σετ την ταλαντούχα αλλά αγχωμένη και πιεσμένη Μαρκέτα Βοντρούσοβα και κατέκτησε το πρώτο Γκραν Σλαμ στην καριέρα της.

Η 23χρονη Αυστραλέζα, νούμερο 8 στον κόσμο, επικράτησε της 20χρονης Τσέχας (Νο.38) με 6-1, 6-3 σε μόλις 70 λεπτά και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κερδίζει αυτό το τρόπαιο μετά το 1973 και τη θρυλική Μάργκαρετ Κορτ!

Η ιστορία της Μπάρτι θα μπορούσε να γίνει και χολιγουντιανό σενάριο καθώς μολονότι άρχισε την καριέρα της ως ανερχόμενο αστέρι, μετά το αμερικανικό όπεν του 2014, αποσύρθηκε προσωρινά από το τένις για να ασχοληθεί με το κρίκετ! Δύο χρόνια αργότερα (2016) επέστρεψε στα κορτ και τρία χρόνια μετά μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός θα ανέβει για πρώτη φορά και στο νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω απ' τη Ναόμι Οσάκα.

Και η 20χρονη Βοντρούσοβα πάντως που έπαιξε στον πρώτο major τελικό της καριέρας της, μπορεί να έχασε τον τίτλο, αλλά σκαρφάλωσε από το νο. 38 στο 16 δείχνοντας ότι στο μέλλον μπορεί να πετύχει πολλά. 

T
T
T
T

Roland GarrosΜαρκέτα ΒοντρούσοβαΤένιςΑσλεϊ Μπάρτι