Αθλητισμός|09.06.2019 11:48

Περιστέρι: «Το μέλλον του ανήκει» λέει ο Βασιλόπουλος για Καράμπελα

Θοδωρής Φελάνης

Τον Απρίλιο του 2001, όταν ο Ζώης Καράμπελας ήρθε στην ζωή σε κάποιο μαιευτήριο της Αθήνας, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ήδη διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και διένυε τους πρώτους μήνες παρουσίας του στον ΠΑΟΚ προερχόμενος από τον Ηρακλή Πύργου. Σήμερα, 18 χρόνια μετά, στα 35 του ο διεθνής φόργουορντ για πολλά νεαρά παιδιά δεν είναι απλός ένας καλός συμπαίκτης αλλά και ένας «δάσκαλος» στα αποδυτήρια.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μιλάει στο «Εθνος» για την συνύπαρξη του στο Περιστέρι με τον ταλαντούχο γκάρντ που έκλεψε τις εντυπώσεις στους ημιτελικούς των playoffs της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Δεν θα σας πω κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη είδατε και διαπιστώσατε για το παιδί. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας, καλή πάσα, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι τον χώρο, διαβάζει καλά καταστάσεις, παίζει καλή άμυνα και είναι αποτελεσματικός σκόρερ. Το σημαντικότερο από όλα αυτά όμως είναι ο χαρακτήρας του. Είναι ευγενικός, ακούει, θέλει να μάθει και υπεραγαπάει το μπάσκετ, είναι η ζωή του. Το μέλλον του ανήκει, φαίνεται πως θα είναι λαμπρό και του  εύχομαι ολόψυχα να κάνει την καριέρα που επιθυμεί. Θέλει να πετύχει, έχει αποφασίσει να βαδίσει το μονοπάτι του, είναι πολύ συνειδητοποιημένος».

Σχετικά με το αν έχει τύχει να του δώσει συμβουλές ο Π. Βασιλόπουλος λέει: «Φυσικά και μιλάμε φυσικά και προσπαθώ να τον βοηθάω, όμως σε αυτό το κομμάτι τυγχάνει να έχει κι έναν άνθρωπο που είναι σαφώς πιο έμπειρος και γνώστης για να κατευθύνει καταστάσεις και αναφέρομαι στον Αργύρη Πεδουλάκη τον άνθρωπο που τον πίστεψε και τον έριξε στα βαθιά. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί και ποιο θα είναι το μέλλον, το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία του κι από την στιγμή που αυτό το έχει ήδη όλα θα είναι πιο εύκολα για το παιδί. Αυτό που συνέβη με τον Ζώη δεν έγινε ξαφνικά, από νεαρή ηλικία πήρε ευθύνες, έδειξε καλά δείγματα γραφής και προχώρησε, παίζει με καρδιά και πείσμα» καταλήγει.

Η πορεία του από το Πόρτο Ράφτη

Ο Ζώης Καράμπελας ξεκίνησε την καριέρας του από τις Ακαδημίες του Πόρτο Ράφτη και στην συνέχεια έπαιξε στα τμήματα υποδομής του Μαρκόπουλου. Μόλις στα 13 του είχε επιλεγεί να παίξει στην αντρική ομάδα του Μαρκόπουλου στην Α ΕΣΚΑ όπου δεν συμμετείχε απλά αλλά είχε και ρόλο στην ομάδα. Έγινε μέλος της Μικτής ομάδας Ανατολικής Αττικής και ακολούθως βρέθηκε στην Εθνική Παμπαίδων. Ακολούθησε η πρόταση του Δούκα με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑ ενώ πανηγύρισε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων.

Το ύψος του (είναι μόλις 1,82μ.) δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους ανθρώπους του Περιστερίου που αποφάσισαν το 2017 να τον εντάξουν στο πρόγραμμα τους και να του δώσουν ρόλο τόσο στην εφηβική όσο και στην αντρική ομάδα. Ο Πεδουλάκης που όλο αυτό το διάστημα δούλευε μαζί του και γνώριζε το ταλέντο αλλά και την ψυχοσύνθεση του πιτσιρικά δεν δίστασε να τον ρίξει στα βαθιά ιδίως μετά τον τραυματισμό του Χάροου. Κάπως έτσι, στα 18 του ο Καράμπελας έφτασε να πετυχαίνει buzzerbeater(όπως αυτό κόντρα στην Κύμη),να συναγωνίζεται τον Καλάθη, να κερδίζει την αναγνώριση του κόσμου αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη της ομάδας του όπως φάνηκε κι από το τετραετές συμβόλαιο που του πρόσφερε.

ΠεριστέριBasket LeagueΖώης ΚαράμπελαςΠαναγιώτης Βασιλόπουλος