Αθλητισμός|09.06.2019 19:37

Ο Πίκφορντ έβαλε και έπιασε πέναλτι, οδηγώντας την Αγγλία στην 3η θέση του Nations League

Newsroom

Την 3η θέση του νεοσύστατου Nations League κατέκτησε η Αγγλία. Επειτα από παιχνίδι που δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά είχε δραματική εξέλιξη, οι Αγγλοι επικράτησαν της Ελβετίας με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι και πήραν τη νίκη στο μικρό τελικό της διοργάνωσης. Μαζί, πήραν και το διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο των 8 εκατ. ευρώ, που δίδεται από την UEFA για την κατάκτηση της 3η θέσης στο θεσμό (αντίστοιχα, οι Ελβετοί θα καρπωθούν 7 εκατ. ευρώ).

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των Αγγλων, ο Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο Βρετανός τερματοφύλακας όχι μόνο εκτέλεσε το πέμπτο πέναλτι της ομάδας του στη διαδικασία με απόλυτη ευστοχία, αλλά αμέσως μετά κατάφερε να σταματήσει τον Ντρμιτς και να χαρίσει στα «λιοντάρια» τη νίκη. Παράλληλα, ο Πίκφορντ κατάφερε να ξορκίσει την κατάρα των πέναλτι, που παραδοσιακά βασανίζει τους Αγγλους.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Είχαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες – με τον Κέιν στο 3’ και τον Στέρλινγκ στο 14’ οι σημαντικότερες – αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Στη μοναδική φορά που τα κατάφεραν (στο 84’ με τον Κάλουμ Γουίλσον), το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, καθώς κρίθηκε πως σκόρερ είχε κάνει επιθετικό φάουλ πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (87’ Ντρμιτς), Σερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Μπαμπού, Τζάκα, Φλόιλερ, Φερνάντες (61’ Ζακάρια), Σακίρι (65’ Τσούμπερ), Σεφέροβιτς (113’ Οκαφόρ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (70’ Γουόκερ), Ντάιερ, Ντελφ (105’ Μπάρκλεϊ), Λίνγκαρντ (105’ Σάντσο), Ντέλε Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν (75’ Γουίλσον)

Τζόρνταν ΠίκφορντΑγγλίαNations LeagueΕλβετία