Αθλητισμός|10.06.2019 09:22

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Δεν θα είμαι αιώνιος στην Εθνική» (vids, pics)

Newsroom

Στα 34 του χρόνια, έχει σώμα 24άρη και δίψα… 17χρονου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την κατάκτηση και του Nations League με την Πορτογαλία (1-0 την Ολλανδία στον τελικό), προανήγγειλε ότι η αποχώρησή του από την εθνική ομάδα αργεί ακόμα.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, πρώτος σε συμμετοχές (188) και γκολ (88) με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και του Φάιναλ Φορ, με το χατ – τρικ στον ημιτελικό κόντρα στην Ελβετία.

«Πιστεύω ότι ακόμα είμαι χρήσιμος, έχω κίνητρο και μου αρέσει να παίζω στην εθνική ομάδα. Αλλά ο Κριστιάνο δεν είναι αιώνιος (σ.σ. ναι, σε τρίτο πρόσωπο το είπε) και θα υπάρξει μια ημέρα που δεν θα έρχομαι άλλο στην εθνική ομάδα» είπε αρχικά ο Κριστιάνο.

«Για την στιγμή του «αντίο», όμως, απομένουν πολλά, πολλά χρόνια ακόμα»

Για τις προοπτικές της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, η οποία έχει κατακτήσει δύο τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια (το Euro το 2016 και το Nations League το 2019), ο αρχηγός πρόσθεσε πως «όταν κατακτάς τίτλου, δημιουργείς μια συνήθεια στον κόσμο, αλλά αυτό είναι καλό. Είναι μια υγιής πίεση. Αυτή η εθνική έχει σπουδαία δυναμική για να συνεχίζει να προοδεύει και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον η Πορτογαλία θα κατακτήσει και άλλα σημαντικά τρόπαια».

Σάντος: «Ικανοί για όλα»

Την αισιοδοξία του Κριστιάνο μοιράζεται και ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μετέτρεψε την εθνική ομάδα της χώρας του από λούζερ σε νικήτρια, κάνοντάς την μια ποιοτικότερη… Ελλάδα, υποστήριξε ότι «από την αρχή που ανέλαβα είχα πει ότι είμαστε υποψήφιοι για όλες τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουμε μέρος και έτσι θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, συνεχάρη τους παίκτες του («αυτή η νίκη είναι δική τους») και εστίασε στο πνεύμα που έδειξε η ομάδα του για να φτάσει έως την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτός από τον ομαδικό τίτλο, η Πορτογαλία πήρε αυτόν του MVP του Φάιναλ Φορ (Μπερνάρντο Σίλβα) και του πρώτου σκόρερ (Κριστιάνο Ρονάλντο). Καλύτερος νεαρός παίκτης της διοργάνωσης επελέγη ο Ολλανδός Φρένκι ντε Γιονγκ.

Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι, όπως τους άξιζε, οι νικητές του Nations League γνώρισαν την αποθέωση σε κεντρική πλατεία του Πόρτο…

T
ποδόσφαιροNations LeagueΠορτογαλίαΚριστιάνο ΡονάλντοΦερνάντο Σάντος