Αθλητισμός|10.06.2019 12:53

ΠΑΟΚ: Εσωτερικές συζητήσεις για την απόκτηση ακραίου επιθετικού

Newsroom

Η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης θα αποτελέσει το κύριο μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ το προσεχές διάστημα, με τις εσωτερικές συζητήσεις - στις οποίες μετέχουν οι Γιώργης Σαββίδης, Μάριο Μπράνκο και Ραζβάν Λουτσέσκου -  να περιστρέφονται γύρω από περιπτώσεις που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και παρέμειναν σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη λίστα αρχικά ήταν μεγάλη και στη συνέχεια άρχισε να μικραίνει με στόχο να προκύψει ο «εκλεκτός». Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι, ο πήχης για τον ΠΑΟΚ μπαίνει στο υψηλότερο δυνατό σημείο για τα δεδομένα του, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Η διαφορά με τις τελευταίες του απόπειρες αφορά το δρόμο μέσω του οποίου θα το επιχειρήσει. Το μονοπάτι των πρωταθλητών δεν είναι «στρωμένο με ροδοπέταλα», όμως από αυτό απουσιάζουν οι ομάδες των χωρών που βρίσκονται από την 6η ως την 11η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης.

Η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα προέρχεται από το επίπεδο στο οποίο θέλουν να βρεθούν οι νταμπλούχοι Ελλάδος είναι ένα μεγάλο στοίχημα, και με τις πρώτες Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις να έχουν οριστεί για το πρώτο δεκαήμερα του Αυγούστου, η συγκεκριμένη κίνηση δε θα πρέπει χρονικά να αργήσει έτσι ώστε ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί να βρίσκεται το συντομότερο δυνατόν στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, στο διάστημα της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια στο μεταγραφικό «παζάρι» δείχνει πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν βρει το τρόπο να μειώσουν αρκετά τις πιθανότητες μιας λανθασμένης επιλογής, ειδικά τις φορές που τα ποσά που βγαίνουν από τα ταμεία του συλλόγου είναι σεβαστά. Αν σκεφτεί κανείς πως στις έξι πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ινγκασον, Πρίγιοβιτς Ζαμπά, Σβιντέρσκι, Πέντρο Ενρίκε, Βαρέλα που έχουν στοιχίσει κοντά στα 14 εκ. Ευρώ και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έφτασε στο στόχο του έχοντας ακόμα στο ρόστερ του τους πέντε εξ' αυτών αλλά και 10 εκ. Ευρώ στα ταμεία του από εκείνον που απουσιάζει, είναι εύκολα αντιληπτό πως όσοι εμπλέκονται στο μεταγραφικό κομμάτι, έχουν σηκώσει το βάρος της αγωνιστικής και οικονομικής ευθύνης των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν.

Κινητικότητα με Ελ Καντουρί

Το ενδιαφέρον της για τον Ομάρ Ελ Καντουρί έδειξε η Σταντάρ Λιέγης, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν γνωστοποιήσει στον Μαροκινό το ποσό που θα τους έκανε να αποδεχθούν μια πρόταση, όταν αυτή καταθέτει επίσημα. Ο Ελ Καντουρί προτιμά την επιστροφή του στην Ιταλία, και μένει να διαπιστωθεί αν θα προκύψει κάποια πρόταση από την χώρα στην οποία ο 28χρονος μέσος έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του.

ΠΑΟΚμεταγραφές