Αθλητισμός|11.06.2019 10:04

Basket League - Αρης: Σε οικονομική ασφυξία η διοίκηση Γουλιέλμου

Θοδωρής Φελάνης

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Δημήτρης Γουλιέλμος αναζητά συμμάχους στην προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρσι με στόχο να εξυγιάνει την ομάδα. Το «νούμερο ένα» πρόβλημα του Αρη ήταν και παραμένει η απαγόρευση μεταγραφών που του επέβαλε η FIBA καθώς στο παρελθόν οκτώ παίκτες είχαν προσφύγει και είχαν δικαιωθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η ΚΑΕ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία διακανονισμών με τους περισσότερους πλην των Σανικίτζε, Μαρμπλ και Ντραγκίσεβιτς. Για να κλείσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις απαιτούνται τουλάχιστον 200.000 ευρώ επιπλέον. Επίσης, ο Αρης δίνει μάχη προκειμένου να αλλάξει τη σύμβαση χρήσης του Αλεξανδρείου καθώς του έχει παρακρατηθεί για οφειλές προς το γήπεδο που ανήκει στην ΓΓΑ, ένα ποσό της τάξης των 140.000 ευρώ (σχεδόν όλο περσινό τηλεοπτικό συμβόλαιο) που προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στη λειτουργία της ομάδας. Τέλος οι «κίτρινοι» έχουν εκκρεμότητες με αρκετούς παίκτες που έχουν μπει στην ρύθμιση του άρθρου 99, ενώ ακόμη δεν έχουν καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της φετινής περιόδου.

Ο Αρης έχει επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» με στόχο την εύρεση χορηγιών. Εχει ανακοινωθεί πως θα γίνει συνάντηση ενημέρωσης προς επιφανείς φιλάθλους του Αρη όπως και η διοργάνωση ενός επιχειρηματικού forum. Ταυτόχρονα προέκυψαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θ. Καρυπίδης «προξενεύει» στην ΚΑΕ Αρης Κινέζους επενδυτές!

Η συγκεκριμένη περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν προβλεπόμενα έσοδα άμεσα λόγω της αγωνιστικής απραξίας ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν. Σε εκκρεμότητα φυσικά βρίσκονται μια σειρά από θέματα όπως αυτό του προπονητή με τον Γιάννη Καστρίτη να είναι stand by ενώ στο παρελθόν δεν διαψεύσθηκαν πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Γουλιέλμο να συζητάει για την προοπτική μιας συνεργασίας με τον Άρη Λυκογιάννη.

Δημήτρης ΓουλιέλμοςμπάσκετΑρηςBasket League