Αθλητισμός|12.06.2019 13:48

ΑΕΚ: Ψάχνει βηματισμό στα μεταγραφικά για να φύγει η... γκρίνια

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο ερχομός του Μιγκέλ Καρντόσο και η αλλαγή στη συνολική φιλοσοφία της που επιχειρεί η ΑΕΚ, ήταν αναμενόμενο πως θα ανέτρεπε τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί εντός της ομάδας. Η στόχευση της ΑΕΚ σε αρκετές περιπτώσεις διαφοροποιήθηκε και ο νέος προπονητής έθεσε τη δική του ατζέντα. Ωσότου η ΑΕΚ να βρει ισορροπίες και να υπάρξει κοινός βηματισμός, καλείται να ξεπεράσει την αμφισβήτηση που υπάρχει εκτός, αλλά και εντός των τειχών.

Οι χειρισμοί σε μεταγραφικά θέματα, όπως αυτό του Ροντρίγκο Σοάρες που κατέληξε τελικά στον ΠΑΟΚ, φέρνουν γκρίνια και αμφιβολίες για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Η ΑΕΚ δουλεύει αυτήν τη στιγμή με δύο λίστες: αυτήν του Νίκου Λυμπερόπουλου, που έτσι και αλλιώς είχε εστιάσει στην πορτογαλική αγορά και αυτή του Μιγκέλ Καρντόσο. Παίκτης που αρέσει στον Λυμπερόπουλο είναι για παράδειγμα ο αριστερός χαφ της Μπράγκα, Φάμπιο Μαρτίνς, ενώ ο Καρντόσο έχει εισηγηθεί Ζεράλδες και Κροβίνοβιτς.

Ο τεχνικός διευθυντής εμφανιζόταν να έχει ψηλά στη λίστα τον Σοάρες, ο προπονητής να επέλεξε τον Παουλίνιο. Γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί παίκτες που απασχόλησαν την ΑΕΚ κατά το πρόσφατο παρελθόν, να μη βρίσκονται πλέον στις επιλογές της. Το «αντίδοτο» σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι μεταγραφές. Στην ΑΕΚ επιθυμούν να κλείσουν – ως αύριο ει δυνατόν – το δανεισμό του Ζεράλδες από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Πρόκειται για παίκτη που ζητά επίμονα ο Καρντόσο, καθώς θεωρεί, ότι μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μένει να οριστεί η οψιόν για την πιθανή απόκτηση του το προσεχές καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία τοποθετήθηκε σχετικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της αισχρής αντιμετώπισης της ομάδας μας από το αθλητικό σάιτ SDNA, το δόλιο ρόλο του οποίου ως όργανο προπαγάνδας εναντίον της ΑΕΚ έχουμε καταγγείλει εδώ και περίπου δέκα μήνες.

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τα κίνητρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και ο επικεφαλής της Βασίλης Παπαθεοδώρου, δεν αξίζει να σταθούμε περαιτέρω στην άθλια αναπαραγωγή και εσκεμμένη αλλοίωση, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της ομάδας μας, σημερινού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», το οποίο επίσης είναι ατυχές και δεν απηχεί της πραγματικότητας.

Απευθυνόμενοι στους φιλάθλους μας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τα κέντρα σκόπιμης παραπληροφόρησης, να τους ενημερώσουμε απλά ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν διαφορετικά κέντρα αποφάσεων και ξεχωριστές λίστες στόχων, ότι η συνεργασία τεχνικού διευθυντή και προπονητή είναι πιο αρμονική από ποτέ και ότι τελικά ουδείς κακόπιστος δικαιούται να αμφισβητήσει την από κοινού καθημερινή προσπάθειά τους προς την κατεύθυνση της μεταγραφικής ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας μας».

ποδόσφαιροΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΝίκος ΛυμπερόπουλοςSuper League 1Φρανσίσκο Τσίκο Ζεράλδες