Αθλητισμός|12.06.2019 03:14

Μπάχαλο η Εθνική! Αιχμές Παπασταθόπουλου, απάντηση Αναστασιάδη (vids)

Newsroom

Μπάχαλο έγινε η Εθνική λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και την ήττα (2-3) από την Αρμενία. Ο αρχηγός της Εθνικής Σωκράτης Παπασταθόπουλος, παρουσιάστηκε σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση και ανέλαβε όλη την ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι εκ μέρους των παικτών, ενώ ζήτησε να παρθούν άμεσα αποφάσεις μιλώντας για ανεξήγητα πράγματα προσθέτοντας ότι η Εθνική δεν μπορεί και δεν αξίζει να προκριθεί, ερχόμενος σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης για καλή εμφάνιση και ελπίδες πρόκρισης.

Οι δηλώσεις Παπασταθόπουλου ενόχλησαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος επίσης σχολίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα λεγόμενα του αρχηγού, τονίζοντας ότι δεν έχει θέση στην Εθνική αν δεν έχει πίστη στην ομάδα. Παράλληλα, οι πληροφορίες θέλουν τα αποδυτήρια της Εθνικής να είναι άνω κάτω καθώς υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί παίκτες, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του Σωκράτη.

«Φεύγουμε αν δεν αλλάξει κατάσταση»

Μάλιστα όπως μετέδωσε η συνδρομητική CosmoteSport αυτοί είναι ο Κώστας Μανωλάς και ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξε δια ζώσης επαφή του Παπασταθόπουλου και του Μανωλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, παρουσία πολλών συμβούλων της ομοσπονδίας, όπου αμφότεροι διεμήνυσαν στον πρόεδρο ότι προτίθενται να σταματήσουν να αγωνίζονται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εφόσον δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις και δεν αλλάξει η κατάσταση! 

Παράλληλα, θέση στα όσα συμβαίνουν στην Εθνική πήρε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Αγγελος Μπασινάς, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Αναστασιάδη και απέναντι στον Παπασταθόπουλου φέρνοντας ως παράδειγμα την αποτυχία της ομάδας του 2004 για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 οπότε κανείς από τους αρχηγούς δεν είχε βγει να αμφισβητήσει την ομάδα.

Υπό το βάρος όσων συμβαίνουν είναι βέβαιο πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την Εθνική ομάδα, ενώ η διοίκηση της ΕΠΟ καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής κρίση στα χρονικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Πριν από το ματς ο Γραμμένος δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Αναστασιάδη, ωστόσο το χαστούκι από την Αρμενία και όσα ακολούθησαν δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί, αλλά και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί...

Ο Σωκράτης έσταξε... φαρμάκι

«Είναι μια κατάσταση, που έχει ξεκινήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη για όλα τα παιδιά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Τώρα τι να σας πω, να κοιτάξουμε μπροστά; Δεν υπάρχει αυτό. Απλά θα σας πω, ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν θα  μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δεν θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Εγώ μπαίνω στην πλευρά των παικτών. Εγιναν τραγικά λάθη, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Αν δούμε τα γκολ, είναι γκολ για παιδική χαρά. Ολο αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι με πρώτο εμένα. Την αναλαμβάνω και είναι το μόνο που μπορώ να πω» είπε αρχικά ο στόπερ της Αρσεναλ.

Οσο για τη συνέχεια της ομάδας πρόσθεσε: «Για τα προκριματικά δεν νομίζω ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από εμάς, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε. Τώρα, σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα δύο παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με μια ομάδα σαν την Αρμενία και δεχόμαστε 2-3 γκολ, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον Τύπο, απάντησε: «Όχι δεν έχω να πω κάτι στον Τύπο. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δεν γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος. Αν πιστεύουν όσοι έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους ότι εγώ είμαι υπεύθυνος, τότε αποχωρώ. Δεν αξίζουμε αυτή την πρόκριση».

Και συνέχισε: «Το ματς με τη Φιλανδία  δεν είναι τελικός. Εχουμε χρόνο να κριθούμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε.  Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής».

Απάντηση Αναστασιάδη: «Αν δεν πιστεύει ας μην είναι εδώ»

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και απάντησε φανερά ενοχλημένος: «Εγώ πιστεύω, ότι θα πάμε στο EURO, το ακούτε; Εγώ το λέω τώρα. Βλέπω τη δική μας ομάδα και βλέπω και τις άλλες. Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν πιστεύει στην πρόκριση ας μην είναι εδώ. Ας μείνουμε εδώ εμείς, που πιστεύουμε στην πρόκριση. Οποιος έχει αυτή την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν τα παρατάω. Σε εμένα δεν είπε τίποτε. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Πού το ανακοίνωσε; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του έξω από την Εθνική. Να γλιτώσουμε τα άλλα παιδιά. Ρωτήστε, λοιπόν, τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το αν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει. Αυτή είναι η απάντηση που σας δίνω εγώ».

Για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί και το αν έχει μέλλον η ομάδα: «Ποιος να συνεχίσει; Εγώ; Γιατί να παραιτηθώ; Υπάρχει κάποιος λόγος; Κατάλαβα το τι λέτε. Οι εγωισμοί; Ποιοι εγωισμοί; Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ερώτηση με το αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ θα μιλήσω για το παιχνίδι. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα. Είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα. Τώρα εάν δεν την είδατε καλή, είναι μία προσωπική άποψη. Εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Βρεθήκαμε πάλι να χάνουμε, χωρίς να υπάρχει λόγος. Χάσαμε ευκαιρίες και παίξαμε ποδόσφαιρο. Κάναμε τρία λάθη και δώσαμε γκολ στον αντίπαλο. Φταίει ο προπονητής που δίνει ο παίκτης λάθος πάσα; Φταίει ο προπονητής. Η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία, με τις συνθήκες που υπάρχουν».

«Πληρώνουμε τα σφάλματά μας»

Για τα προβλήματα στην άμυνα: «Δεν είμαστε καλοί άνθρωποι. Δε μας ανάγκασε κανένας να κάνουμε τα λάθη. Τι να πω για τις λάθος πάσες; Τι να πω; Να πω για τον Σιώπη; Που μπήκε και τραυματίστηκε το παιδί και δεχθήκαμε γκολ; Είμαστε σε κακό φεγγάρι. Δε μας θέλει από πάνω. Οι άλλοι είναι καλύτεροι και δεν θα μας τα δίνουν. Στο τρίτο γκολ η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και ενώ είμαστε έξι, γυρίζει στον έναν παίκτη τους. Δεν τα παράτησαν οι παίκτες. Θυσιάζουν τις διακοπές τους. Είπα για τον Σιώπη, διότι τραυματίζεται στο κέντρο και μένουμε με δέκα και δεχόμαστε γκολ. Εμείς πληρώνουμε τα δικά μας σφάλματα ενώ οι αντίπαλοι δεν τα πληρώνουν».

Για τα χαμένα ημίχρονα στα παιχνίδια και ότι αδικεί η Εθνική τον εαυτό της: «Αν το βλέπουμε; Το έχουμε συζητήσει και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Είναι αδιανόητο και απάντηση δεν υπάρχει. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, κάναμε φάσεις, το πάλεψαμε. Ένα ματς εάν ξεκινήσει και τελειώσει στραβά το ήθελε ο 'πάνω'. Δεν μας θέλει. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών. Δεν το βλέπετε εσείς πως προσπαθούσανε με δέκα παίκτες έως το 95'; Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο».

«Με στενοχωρεί αυτή η δήλωση του αρχηγού»

Για την προσπάθεια της Εθνικής στο ματς: «Κάναμε γύρω στις 15 πλαγιοκοπήσεις στο πρώτο ημίχρονο. Μην αδικείτε τόσο τα παιδιά. Κάντε κριτική σε μένα, αλλά μην αδικείτε τα παιδιά. Εγώ εστιάζω στην προσπάθεια που γίνεται. Εάν την έκανε αυτή την δήλωση ο αρχηγός της Εθνικής, με στεναχωρεί. Εμείς και χωρίς αυτόν θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε. Εάν είμαστε εδώ μέχρι το τέλος εγώ και τα παιδιά αυτά, θα το κάνουμε πραγματικότητα. Βλέπω τους αντιπάλους και τα παιδιά τα δικά μου. Αυτή είναι η απάντηση η δική μου και στον κύριο Παπασταθόπουλος και σε όλους. Εγώ είμαι στην διάθεσή τους. Εμένα το συμβόλαιό μου είναι μέχρι τον Νοέμβριο και να πάω εκεί την Εθνική. Εάν δεν κάνω, θα φύγω. Εάν το κάνω όμως; Ελάτε να τα ρωτήσετε τα παιδιά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα».

Δείτε τις δηλώσεις του Αναστασιάδη:

Μπασινάς: Οποιος δεν θέλει, δεν μπορεί να είναι στην Εθνική

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής Αγγελος Μπασινάς είπε: «Όταν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, δεν μπορεί να κάνει κάτι οποιοσδήποτε προπονητής. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης, είναι λάθος η προσέγγιση του παιχνιδιού μέχρι να φάμε το γκολ. Μετά αρχίζουμε και παίζουμε. Σας μιλάω ειλικρινά υπάρχει μέλλον, γιατί υπάρχουν παιδιά τα οποία θέλουν να δώσουν τα πάντα για την Εθνική. Παιδιά, όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει, δεν μπορεί να είναι στην Εθνική».

-Υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να δώσουν τα πάντα;

«Αυτό θα φανεί. Άλλο είναι αυτό. Όποιος θέλει. Η εθνική δεν είναι πουθενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν κάτσουμε να ακούμε τις κάθε δηλώσεις των ποδοσφαιριστών για το τι πρέπει να αλλάξει και το τι πρέπει να γίνει. Μετά το 2004 όταν αποκλειστήκαμε από την επόμενη διοργάνωση δεν βγήκε κανείς από την ομάδα να αμφισβητήσει. Τώρα, τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ποια είναι η αλλαγή; Να αλλάξουμε προπονητή; Ωραία, ας αλλάξουμε προπονητή. Νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι;».

-Είναι δηλαδή οι παίκτες το πρόβλημα;

«Όχι, το πρόβλημα είναι η προσέγγιση στα παιχνίδια. Να πάμε ομαδικά και να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Δεν είναι θέμα παικτών».

Αγγελος Αναστασιάδηςεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαπροκριματικά EuroΣωκράτης Παπασταθόπουλος