Αθλητισμός|12.06.2019 10:32

Εθνική Γαλλίας: Το βλέμμα του 100άρη Κιλιάν Μπαπέ… σκοτώνει (vids)

Newsroom

Η Γαλλία ξέσπασε στην Ανδόρα (4-0) και επέστρεψε στις νίκες στα προκριματικά του Euro2020, μετά την απρόσμενη ήττα από την Τουρκία (0-2). Ξεχωριστό το ματς για τον Κιλιάν Μπαπέ, αφού έφτασε τα εκατό γκολ στην σύντομη καριέρα του.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ντιντιέ Ντεσάν, στη συνέχεια σέρβιρε και μια ασίστ και έκλεισε ιδανικά ένα ματς – σταθμό στην αλματώδη πορεία του.

Μετά το τέλος του αγώνα, όλο χαμόγελο, έκανε δηλώσεις στα γαλλικά ΜΜΕ, την ώρα που συμπαίκτες και αντίπαλοι περνούσαν από πίσω του στην μεικτή ζώνη. Ενας εξ’ αυτών, ο επιθετικός Κρίστιαν Μαρτίνεθ Αλέχο, είπε να… τρολάρει τον νεαρό επιθετικό και του έβγαλε την κουκούλα.

Η αντίδραση του Μπαπέ; Ακρως χαρακτηριστική! Με βλέμμα που σκοτώνει έψαχνε να βρει ποιος… τόλμησε να του τραβήξει την κουκούλα και δεν σταμάτησε να κοιτάει, ούτε όταν ο Αντουάν Γκριεζμάν παρενέβη στις δηλώσεις και του έκανε πλάκα.

Δείτε στο βίντεο, από το 1:06 και μετά

Ποιος Μέσι; Ποιος Κριστιάνο;

Στην σκιά αυτού του (ασήμαντου) περιστατικού, βεβαίως, ο Μπαπέ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην Λα Βέγια, πρωτεύουσα της Ανδόρα. Ο Κιλιάν, σε ηλικία είκοσι ετών και 173 ημερών, έφτασε τα εκατό γκολ πολύ πιο γρήγορα από τους Λιονέλ Μέσι (22 ετών, 97 ημερών) και Κριστιάνο Ρονάλντο (22 ετών, 356 ημερών).

Το παιδί – φαινόμενο του γαλλικού και, κατ’ επέκταση, του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχει «μοιράσει» ως εξής τα γκολ του: 76 με το δεξί πόδι, 19 με το αριστερό και πέντε με κεφαλιά. Εχει 60 γκολ σε 87 παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν (0,69 ανά αγώνα), 27 γκολ σε 60 ματς με την Μονακό (0,45 ανά παιχνίδι) και 13 γκολ σε 33 αγώνες με την εθνική ομάδα (0,39 ανά ματς).

Συνολικά, δηλαδή, εκατό γκολ σε 180 επίσημα παιχνίδια, ήτοι 0,55 ανά αγώνα! Ανά διοργάνωση, τα γκολ του χωρίζονται ως εξής: 62 (Γαλλικό πρωτάθλημα), 14 (Champions League), 8 (Κύπελλο Γαλλίας), 4 (Φιλικά με την εθνική ομάδα), 4 (Παγκόσμιο Κύπελλο), 3 (Λιγκ Καπ Γαλλίας), 3 (Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), 1 (Nations League) και 1 (Προκριματικά Μουντιάλ).

«Ντρίμπλα» για την Ρεάλ

Οι φήμες και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μπαπέ να «ψάχνεται» για να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι συνεχή.

Για τον λόγο αυτό, οι δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν και για την «Βασίλισσα», με τον 20χρονο Γάλλο να μην διαψεύδει τίποτα, αλλά να αφήνει μια δήλωση ανοιχτή για κάθε ερμηνεία.

«Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντα με ρωτάτε το ίδιο, αλλά δεν είναι η στιγμή» είπε σχετικά (και ενοχλημένος από την επιμονή των δημοσιογράφων) ο Μπαπέ, ο οποίος ξεκινάει από σήμερα (12/6) τις διακοπές του, ύστερα από μια πολύ κοπιαστική σεζόν, όπου σε ατομικό επίπεδο τα πήγε εξαιρετικά: 39 γκολ και 17 ασίστ σε 43 παιχνίδια με την Παρί, πέντε γκολ και τέσσερα ασίστ σε έντεκα ματς με την Εθνική Γαλλίας. Σύνολο; 44 γκολ και 21 ασίστ σε 54 ματς!

Λιονέλ ΜέσιΚιλιάν ΜπαπέποδόσφαιρορεκόρΚριστιάνο Ρονάλντο