Αθλητισμός|12.06.2019 14:20

Ολυμπιακός: Ραντεβού με Φορτούνη, παράταση για Μπεργκ

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι Εθνικές ομάδες ανοίγει ξανά δουλειές για τον Ολυμπιακό. Από το βράδυ της Δευτέρας ο Μάρκους Μπεργκ άρχισε κι επισήμως διακοπές, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εδώ και μερικές ώρες με τον Κώστα Φορτούνη που αγωνίστηκε κόντρα στην Αρμενία. Αυτά τα δύο σημαντικά ζητήματα παραμένουν στην πρώτη γραμμή του «ερυθρόλευκου» ενδιαφέροντος και η αγωνία κορυφώνεται.

Με τον διεθνή Σουηδό η κατάσταση έχει περιγραφεί πλήρως από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ολοκληρωμένη και γενναία για τα ελληνικά δεδομένα προσφορά της ομάδας του Πειραιά δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ουσιαστικά είναι η καλύτερη που έχει στα χέρια του, παρότι σύμφωνα με τους Τούρκους έχει υπάρξει σφήνα και από τη Ντενιζλίσπορ που επέστρεψε στη «μεγάλη» κατηγορία της γειτονικής χώρας. Ο 32χρονος στράικερ, ωστόσο, δεν έχει απαντήσει ακόμη στους «ερυθρόλευκους» και όσο δεν απαντά, απλά απομακρύνεται.

Κακά τα ψέματα, στο μεγάλο λιμάνι τον θέλουν και του το έχουν δείξει με κάθε τρόπο, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ ακόμη. Ουσιαστικά τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα «κλείσει» θετικά ή αρνητικά αυτή η υπόθεση, καθώς τα βασικά κομμάτια του παζλ θα πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέχρι τις 24 του μήνα που η ομάδα αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Σε ό,τι αφορά τον Φορτούνη, η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που θα καθορίσει και την ανανέωση του συμβολαίου του αναμένεται να γίνει άμεσα, μόλις ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιστρέψει στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν επέκταση ως το 2023, αλλά μέχρι να μπουν υπογραφές, όλα παραμένουν στον αέρα. Σχετικά με την άμυνα η προετοιμασία έχει ξεκινήσει με Βούκοβιτς, Αβραάμ, αναμένεται ο Ουσεϊνού Μπα και στην παρέα θα προστεθεί ένας ακόμη το συντομότερο. Παίζουν πάντα τα ονόματα των Σεμέδο, Βερμάελεν, Ντιέγκο Ρέγες, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικό, την ώρα που απουσιάζουν λόγω «Κόπα Αφρικα» οι Μεριά, Σισέ και Καμαρά.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΚώστας ΦορτούνηςSuper League 1Μάρκους Μπεργκ