Αθλητισμός|13.06.2019 11:11

ΑΕΚ: Συμφωνία με τη Σπόρτινγκ για τον Ζεράλδες, προχωρά με Λιβάγια για φορ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Τη δεύτερη προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΑΕΚ. Ο παίκτης που εξ αρχής βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Καρντόσο, ο Φρανσίσκο (Τσίκο) Ζεράλδες, προβάρει τα «κιτρινόμαυρα». Ο 24χρονος Πορτογάλος θα αποκτηθεί ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το μοναδικό που απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αφορά το ύψος της οψιόν αγοράς του.

Ο Καρντόσο ποντάρει πολλά στον συμπατριώτη του. Εκτιμά, ότι πρόκειται για παίκτη που μπορεί να του προσφέρει πολλές και σημαντικές λύσεις, τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα. Ο Ζεράλδες έκανε εξαιρετική σεζόν υπό την καθοδήγηση του Καρντόσο στη Ρίο Αβες και έτσι η Σπόρτινγκ τον αγόρασε έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Ο Ζεράλδες θα γίνει η δεύτερη προσθήκη – μετά τον Παουλίνιο – από την πορτογαλική αγορά, αλλά η ΑΕΚ ψάχνει και άλλες λύσεις από εκεί. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για τον Φάμπιο Μάρτινς και ποντάρουν στην προσωπική επαφή του Καρντόσο. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Κροβίνοβιτς, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από Γκιμαράες και Χάϊντουκ.

Οσον αφορά τον επιθετικό, επί του παρόντος στην ΑΕΚ ποντάρουν πάνω στον Μάρκο Λιβάγια. Ειδικά από τη στιγμή που και από το περιβάλλον του Κροάτη, ξεκαθαρίζεται, ότι το μέλλον του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ΑΕΚ και δεν έχει τάσεις φυγής. Ο Καρντόσο έχει στα σχέδια του τον Λιβάγια τοποθετημένο στην κορυφή της επίθεσης και φαίνεται, ότι αυτό είναι το σχέδιο, τουλάχιστον ως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η ΑΕΚ γνωστοποίησε χθες το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 27 Ιουνίου και η αναχώρηση για την Πολωνία στις 2 Ιουλίου. Ο Καρντόσο έχει ζητήσει να υπάρξουν 7-8 φιλικά πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που είναι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League στις 8 Αυγούστου.

Πέραν των τεσσάρων ματς στην Πολωνία, θα υπάρξουν δύο με αντιπάλους μικρής δυναμικότητας ακόμα με την επιστροφή στην Αθήνα, ενώ η πρόβα τζενεράλε με δυνατό αντίπαλο θα γίνει στις 31 Ιουλίου.

Φίλιπ ΚροβίνοβιτςΦρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΦάμπιο ΜάρτινςποδόσφαιροΜάρκο Λιβάγια