Αθλητισμός|13.06.2019 11:04

Ρεάλ Μαδρίτης: Έσπασε ήδη το ρεκόρ της στις μεταγραφές!

Newsroom

Στην παρουσίαση του Λούκα Γιόβιτς από την Ρεάλ Μαδρίτης, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6), ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε πως «η σεζόν που πέρασε δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και θα αντιδράσουμε με δύναμη». Το είπε και το κάνει με το παραπάνω!

Θεωρητικά, η μεταγραφική περίοδος ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Προτού, όμως, φτάσουν καν τα μέσα Ιουνίου, η «Βασίλισσα» έχει κάνει ήδη ιστορικό ρεκόρ επένδυσης σε μεταγραφές!

303 εκατομμύρια ευρώ έχουν βγει από τα ταμεία της Ρεάλ, προκειμένου να δώσει στον Ζινεντίν Ζιντάν τα εργαλεία που κρίνει εκείνος πως χρειάζονται, ώστε η 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης να γίνει ξανά φουλ ανταγωνιστική.

Εχουμε και λέμε: 100 για τον Εντέν Αζάρ, 60 για τον Λούκα Γιόβιτς, 50 για τον Εντερ Μιλιτάο, 45 για τον Ροντρίγκο (η μεταγραφή του είχε κλείσει από τον Ιανουάριο, αλλά τα χρήματα υπολογίζονται για το νέο οικονομικό έτος) και 48 για τον Φερλάν Μεντί, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Τα 303 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα διάφορα μπόνους (20-30 για τον Αζάρ, πέντε για Γιόβιτς, όσα και για τον Μεντί), συνιστά ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα της Μαδρίτης, αφού ξεπερνάει ήδη τα 254 που έδωσε το καλοκαίρι του 2009.

Ηταν η περίοδος που ο Φλορεντίνο Πέρεθ επέστρεψε στην προεδρία, ύστερα από απουσία δυόμισι ετών, και μέσα σε λίγες εβδομάδες απέκτησε Κριστιάνο Ρονάλντο (96), Κακά (65), Καρίμ Μπενζεμά (35), Τσάμπι Αλόνσο (30), Ραούλ Αλμπιόλ (15), Αλβαρο Νεγρέδο (5), Αλβαρο Αρμπελόα (4) και Εστέμπαν Γρανέρο (4).

Πογκμπά ή Ερικσεν

Και παρ’ ότι η Ρεάλ έχει σπάσει ήδη το ρεκόρ της, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο επόμενος (τελευταίος;) μεγάλος στόχος είναι ένας μέσος πρώτης γραμμής, με τον Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι η πρώτη επιλογή και τον Κρίστιαν Ερικσεν της Τότεναμ η εναλλακτική.

Ο Γάλλος μπορεί να φτάσει έως και τα 150 εκατομμύρια ευρώ, με το συνολικό κόστος μεταγραφών να αγγίζει τα 500 (!), κάτι που σημαίνει όμως ότι ο μαδριλένικος σύλλογος πρέπει να βρει και έσοδα από τις πωλήσεις, ώστε να μην έχει προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA.

Η Ρεάλ φιλοδοξεί να μαζέψει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις, έχοντας επικεντρωθεί στην προσπάθεια παραχώρησης του Γκάρεθ Μπέιλ, παρά την άρνηση, προς το παρόν τουλάχιστον, του Ουαλού να αποχωρήσει από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ρεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιρομεταγραφέςΈντεν Αζάρ