Αθλητισμός|13.06.2019 15:49

ΑΕΚ: Επίσημη η απόκτηση του Αθανασιάδη, υπόγραψε για τέσσερα χρόνια

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ηταν γνωστό εδώ και καιρό, αλλά πλέον πήρε επίσημη μορφή. Η ΑΕΚ γνωστοποίησε την απόκτηση του Γιώργου Αθανασιάδη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο 26χρονος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Αρχισε να μετρά συμμετοχές από τον Εθνικό Σόχου, αλλά το ξεπέταγμα στην καριέρα του ήταν με τη φανέλα του Πανθρακικού. Είχε συνδεθεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά τελικά κατέληξε στον Αστέρα Τρίπολης.

Με την προσθήκη του Αθανασιάδη (επέλεξε το νούμερο 30 για τη φανέλα του), η ΑΕΚ κλείνει την τριπλέτα των γκολκίπερ, συμπεριλαμβανομένων των Μπάρκα και Τσιντώτα. Βέβαια, εάν υπάρξει θέμα πώλησης του Μπάρκα, πιθανότατα θα υπάρξει συμπληρωματική κίνηση για τους «κιτρινόμαυρους».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γνωρίζω ότι έρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Η ΑΕΚ διαθέτει ήδη δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, είναι χαρά μου που θα δουλέψω μαζί τους και είμαι σίγουρος ότι ο μεταξύ μας υγιής συναγωνισμός θα βοηθήσει πολύ και εμάς και την ομάδα. Έρχομαι προσγειωμένος, για να δουλέψω και να βοηθήσω την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της», είπε ο Αθανασιάδης στις πρώτες δηλώσεις του.

Οσον αφορά τους στόχους της ΑΕΚ, ο 26χρονος γκολκίπερ τόνισε: «Γνωρίζω τις υποχρεώσεις μου, μπροστά μου υπάρχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση καριέρας. Το παν είναι να είμαι προσγειωμένος και να βοηθήσω την ομάδα να διεκδικεί κάθε χρόνο τίτλους, για όσο διάστημα θα χρειαστεί να παίξω. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό έχουμε όλοι στο μυαλό μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Γιώργος ΑθανασιάδηςΑΕΚποδόσφαιρο