Αθλητισμός|13.06.2019 15:39

Το πρέσινγκ του Βαλμπουενά σε Σκρτελ κι ένας… Πελέ για τον Ολυμπιακό

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Εναν αξιόλογο συμπαίκτη φαίνεται πως βρήκε η διοίκηση του Ολυμπιακού στην προσπάθειά της να κλείσει το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Μια από τις περιπτώσεις που απασχόλησε έντονα την ομάδα του Πειραιά είναι ο Σλοβάκος Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρ. Εκεί αγωνίστηκε και το νέο απόκτημα των «ερυθρολεύκων» Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μάνατζερ του Σκρτέλ, τον έχει στο… ψηστήρι για να γίνουν εκ νέου συμπαίκτες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Ο Βαλμπουενά τηλεφωνεί κάθε μέρα στον Σκρτελ και του ζητάει να έρθει στον Ολυμπιακό. Τον εμπιστεύεται και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει . Προσπαθεί να πείσει τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην απόκτησή του. Θεωρεί πως μπορούν να πετύχουν και οι δύο. Οι Έλληνες πιέζουν για τη μεταγραφή, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι ακόμα», υποστήριξε ο Τούρκος ατζέντης, ο οποίος αποκάλυψε με λίγα λόγια ότι το ενδιαφέρον για τον 34χρονο στόπερ εξακολουθεί να υφίσταται. 

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει για την απόκτηση του συμπατριώτη του Ρούμπεν Σεμέδο από τη Βιγιαρεάλ, με το θέμα να παραμένει ανοικτή, ενώ ψηλά στη λίστα παραμένει και ο Τόμας Βερμάελεν που έμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα. Την ίδια ώρα για τη θέση του σέντερ φορ και παρότι το θέμα Μπεργκ φαίνεται να υποχωρεί, καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν πως όλα είναι ανοικτά και δεν αποκλείεται ο Σουηδός να κλείσει ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αν όχι, υπάρχουν αρκετά ακόμη ονόματα που έχουν ξεχωρίσει όπως του Καρίγιο της Σαουθάμπτον, του Μουνιέ της Χάντερσφιλντ, του Βινίσιους της Νάπολι και του Φακούντο της Μπενφίκα. Υπάρχει, ωστόσο, και μια εκτίμηση που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σύμφωνα με αυτήν, αν η υπόθεση Μπεργκ πάρει οριστικά αρνητική μορφή, θα αποκτηθεί επιθετικός του οποίου το όνομα δεν έχει απασχολήσει ως τώρα το ρεπορτάζ, τουλάχιστον ως βασική επιλογή. 

Στο μεταξύ, για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με τον Μπίμπαρς Νάτχο να είναι μετέωρος και τον Καμαρά στο «Κόπα Αφρικα», επανήλθε στο προσκήνιο ένα όνομα που έχει αναδείξει εδώ και καιρό το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». Πρόκειται για τον 27χρονο άσο της Μονακό Πελέ, ο οποίος πέρυσι στο β’ εξάμηνο αγωνίστηκε δανεικός στη Νότιγχαμ. Παίκτης με ποιότητα, αγωνίζεται με ευχέρεια ως αμυντικός και κεντρικός μέσος και δεν αποκλείεται να συνεργαστεί ξανά με ομάδα της διοίκησης Μαρινάκη, η οποία, όμως, εδρεύει στην Ελλάδα κι όχι στην Αγγλία. Τέλος, σήμερα ή αύριο αναμένεται η συνάντηση Μαρινάκη Φορτούνη για την επέκταση της συνεργασίας τους.

ΟλυμπιακόςΜατιέ ΒαλμπουενάΜάρτιν Σκρτελποδόσφαιρο