Αθλητισμός|13.06.2019 17:54

Απίθανη αποκάλυψη Σάντος: «Ο Ρονάλντο μου φώναζε: Γέρο νικήσαμε!» (vid)

Newsroom

Ο τελικός του Euro του 2016 μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλλίας όδευε προς το τέλος του. Δευτερόλεπτα απέμεναν και οι Πορτογάλοι είχαν αγκαλιάσει την κούπα χάρη στο καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Εντερ στο 109'. Ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε σταματήσει δευτερόλεπτο να δίνει οδηγίες και να φωνάζει στους παίκτες του, ενώ την περισσότερη ώρα είχε δίπλα του και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχοντας τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο, εκτελούσε (κάτι σαν) χρέη βοηθού προπονητή.

Ο τηλεοπτικός φακός είχε συλλάβει τον χαμογελαστό Κριστιάνο να «ταρακουνάει» και να σπρώχνει επανειλημμένα τον Σάντος, ο οποίος παρέμεινε ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στο ματς μέχρι και το σφύριγμα της λήξης που ανέδειξε την Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τρία χρόνια αργότερα ο πολύπειρος Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Κριστιάνο σε εκείνη την περίεργη ομολογουμένως σκηνή: «Ηταν μια περίεργη εικόνα. Εδινα οδηγίες σε κάποιον για να παίξει άμυνα αλλά ο Κριστιάνο ήρθε από πίσω μου, με έσπρωξε και με χτύπησε φωνάζοντας: "Γέρο, γέρο! Εχουμε ήδη νικήσει!"».

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας επίσης αναφέρθηκε και στην περίοδο που είχε ως παίκτη τον νεαρό Κριστιάνο στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. «Οταν πήγα στην Σπόρτινγκ τους είπα πως έχει μεγάλη προοπτική, πως θα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά πρέπει να βελτιώσει τις πάσες του. Την επόμενη μέρα που πήγα στην προπόνηση ήταν ήδη εκεί μαζί με κάποιους συμπαίκτες του που τον βοηθούσαν στην προπόνηση. Η δική του ανησυχία ήταν να κάνει σκληρή προπόνηση για να βελτιώνει όσα του τονίζει ο προπονητής» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος για τον CR7, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ομοσπονδιακό κόουτς της Πορτογαλίας.

Δείτε εκείνο το περίεργο περιστατικό:

Κριστιάνο ΡονάλντοΦερνάντο ΣάντοςποδόσφαιροEuro 2016