Αθλητισμός|14.06.2019 12:01

Charlie Hebdo: Σάλος με τη μπάλα σε αιδοίο που σατιρίζει το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών

Newsroom

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Σαρλί Χεμπντό «ξαναχτύπησε» προκαλώντας αυτή τη φορά αντιδράσεις και συζητήσεις γύρω από την διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που ξεκίνησε στην Γαλλία.

«Θα το τρώμε στο πρόσωπο»

Στην τελευταία της έκδοση η Σαρλί Χεμπντό κυκλοφόρησε με μία γελοιογραφία που απεικονίζει μία μπάλα σε έναν γυναικείο κόλπο και μάλιστα με συνοδευτικό τίτλο που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «θα το τρώμε στο πρόσωπο για ένα μήνα».

Η γελοιογραφία αλλά και ο τίτλος προκάλεσαν σειρά οργισμένων αντιδράσεων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αθλητριών που αγωνίζονται στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών αλλά και παραγόντων της FIFA.

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν και φεμινιστικές οργανώσεις που θεωρούν το σκίτσο άκρως υποτιμητικό και υβριστικό για το γυναικείο φύλο αλλά και για τις κορυφαίες εκπροσώπους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η επίθεση του ISS

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2015 τζιχαντιστές είχαν κάνει επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού δολοφονώντας εν ψυχρώ τον εκδότη του περιοδικού, σκιτσογράφους και εργαζόμενους εντός του κτιρίου.

Εχει συμμάχους

Το σκίτσο του Σαρλί Χεμπντό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Γάλλου φιλόσοφου Alain Finkielkraut ο οποίος σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή ρωτήθηκε εάν θα παρακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών και απάντησε: «Φυσικά και δεν θα δω γυναικείο ποδόσφαιρο. Σταματήστε με αυτή την ισότητα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δε μπορώ να δω γυναίκες να παίζουν ποδόσφαιρο, όπως και άνδρες να αγωνίζονται σε καθαρά γυναικεία αθλήματα».

ποδόσφαιροΣπορCharlie Hebdo