Αθλητισμός|14.06.2019 14:24

Ολυμπιακός: Σφήνα Αγκού σε Πελέ και «καυτό» τετραήμερο

Newsroom

Είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες. Τόσα πολλά που δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει κανείς το πού τελικά θα καθίσει η μπίλια. Οι «ερυθρόλευκοι», άλλωστε, καλούνται να ενισχύσουν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πριν από το ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί από τις 24 του μήνα στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Στην επίθεση η αναβλητικότητα του Μάρκους Μπεργκ έχει φέρει τα πάνω – κάτω, καθώς δεν είναι υπερβολή πως υπήρχε αισιοδοξία για deal με τον Σουηδό επιθετικό. Κάποιοι δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, ο 32χρονος επιθετικός είναι σαφές πλέον πως δεν βιάζεται και θα αξιοποιήσει τον διαθέσιμο χρόνο για να βρει ως ελεύθερος την καλύτερη δυνατή πρόταση. Στην άμυνα, ο Ρούμπεν Σεμέδο παραμένει στην πρώτη σειρά της λίστας του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά κι εδώ η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο 24χρονος στόπερ πιέζει προς την κατεύθυνση του Πειραιά, αλλά δεν είναι στο χέρι του να καθορίσει τις τελικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι του συλλόγου μετά από την αγορά του Ζοσέ Σα, ο οποίος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν ως βασικός κι όχι από τον πάγκο, όπως έγινε πέρυσι με τον Γιαννιώτη να παίρνει πρώτος τη σκυτάλη, η αναζήτηση αφορά έναν αναπληρωματικό. Εχουν εξεταστεί, πλην του Λοντίγκιν, ο οποίος είναι ακόμη στο ψάξιμο, κι άλλες υποψηφιότητες όπως του Σέρβου Σαράνοβ που έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία. Ούτε εδώ, ωστόσο, έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Παιχνίδι φαίνεται πως γίνεται και στη θέση του κεντρικού μέσου, καθώς πλην του Πελέ της Μονακό, ο οποίος είναι μέσα στους στόχους, υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Νιγηριανό διεθνή Μιγκέλ Αγκού, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο. Ο 26χρονος χαφ που δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στο «Ντραγκάο» αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς και σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Όχι, όμως, με τα 5 εκατομμύρια που γράφτηκε ότι θα κοστίσει. Αν προχωρήσει αυτή η περίπτωση, η συμφωνία θα επιτευχθεί με ετήσιο δανεισμό κι οψιόν αγοράς. Τέλος, συνεχίζονται τα σενάρια για τα «φτερά» της επίθεσης με τους Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο να έχουν ξεχωρίσει.

Θέμα χρόνου είναι και η επίτευξη συμφωνίας με τον Κώστα Φορτούνη για ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το 2023.

ποδόσφαιρομεταγραφέςSuper League 1Ολυμπιακός