Αθλητισμός|15.06.2019 16:29

ΑΕΚ: Ο Μπακασέτας έφυγε, ο Ζεράλδες έρχεται και οι επόμενοι στη σειρά

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αν και βρισκόμαστε στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού, στην ΑΕΚ υπάρχει έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά. Ακόμα και μέσα στην ημέρα (15/6), στην «Ενωση» περιμένουν την οριστικοποίηση δύο μεταγραφών: ο Φρανσίσκο Ζεράλδες ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα της ΑΕΚ, την ώρα που ο Τάσος Μπακασέτας έγινε ποδοσφαιριστής της Αλάνιασπορ.

Όπως ενημερωθήκατε από το ethnos.gr, ο Μπακασέτας έγινε μέλος  Αλάνιασπορ του Τζαβέλα και του Τζάλμα Κάμπος. Ο παίκτης βρίσκεται ήδη στα νότια της γειτονικής χώρας όπου εδρεύει η νέα του ομάδα. Η συμφωνία ανακοινώθηκε, με την ΑΕΚ να καρπώνεται περίπου 700.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να ανέλθει σε 1,1 εκατ. ευρώ με την επίτευξη μπόνους στόχων και συμμετοχών. Σε ανάλογο ύψος, θα είναι και οι απολαβές του διεθνή μεσοεπιθετικού.

Ο Ζεράλδες, επιλογή του Καρντόσο από την πρώτη στιγμή, είναι έτοιμος να τον διαδεχθεί στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, για την απόκτηση του 24χρονου Πορτογάλου ως δανεικού με οψιόν αγοράς. Ηδη έχει αρχίσει η ανταλλαγή εγγράφων και όλα φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Κροβίνοβιτς αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ. Παρά την επιθυμία του Καρντόσο για τον Κροάτη μέσο, η Μπενφίκα όπου ανήκει φαίνεται πως προτιμά να τον παραχωρήσει δανεικό στην Γκιμαράες, παρά εκτός Πορτογαλίας. Για την ΑΕΚ μένει ανοιχτό το θέμα Μάρτινς. Ωστόσο, με την Μπράγκα οι σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, έπειτα και από το άδοξο φινάλε του δανεισμού του Αλεφ.

Φρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςΤάσος ΜπακασέταςΑΕΚποδόσφαιρο