Αθλητισμός|16.06.2019 09:18

Copa America: Η Κολομβία κατάπιε τον… Μέσι! (vids)

Newsroom

Αν ο Λιονέλ Μέσι δεν θέλει η (προ)τελευταία ευκαιρία του για έναν τίτλο με την Αργεντινή να πάει και αυτή χαμένη, θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια, όπως άλλωστε και όλη η «Αλμπισελέστε».

Η Κολομβία του Κάρλος Κεϊρόζ ήταν πολύ συμπαγής στην άμυνα και ουσιαστική στην επίθεση, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Ρότζερ Μαρτίνες και αιφνιδίασε την αντίπαλό της, παίρνοντας δικαίως μια νίκη (2-0) επί της Αργεντινής για πρώτη φορά ύστερα από δώδεκα χρόνια! Μια νίκη που, ταυτόχρονα, την καθιστά, με το «καλημέρα», φαβορί για την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Copa America.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κολομβιανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και περιόρισαν στο ελάχιστο την δράση του Μέσι, με Ανχελ ντι Μαρία και Σέρχιο Αγουέρο να είναι, ειδικά ο πρώτος, άφαντοι.

Η είσοδος του Ροντρίγκο ντε Πολ αντί του Ντι Μαρία βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της Αργεντινής, η οποία πήρε την μπάλα και πλησίασε με καλύτερες προοπτικές την εστία του Νταβίδ Οσπίνα.

Ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ, ο οποίος την φετινή σεζόν έπαιξε δανεικός στη Νάπολι, χρειάστηκε να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Νικολάς Οταμέντι, με τον Μέσι να στέλνει την μπάλα άουτ στην επαναφορά, με νέα κεφαλιά.

T

Οταν καλύτερα έπαιζε η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι και έδειχνε να πατάει πιο γερά, αυτή του Κάρλος Κεϊρόζ ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Ρότζερ Μαρτίνες, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο πρώτο μέρος αντί του τραυματία Λουίς Μουριέλ, έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Φράνκο Αρμάνι (71’).

T

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Κολομβίας εις βάρος της Αργεντινής από τον Νοέμβριο του 2011 (!). Μετά από το τέρμα του Ντορλάν Παμπόν, οι «Καφετέρος» μετρούσαν 565 λεπτά χωρίς γκολ κόντρα στην «Αλμπισελέστε».

Αυτή είναι η πρώτη ήττα της Αργεντινής σε πρεμιέρα Copa America μετά από σαράντα χρόνια (!) και μόλις η τρίτη συνολικά σε πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης

Η Αργεντινή προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει, δεν απείλησε με την ισοφάριση και, σαν να μην (της) έφτανε αυτό, δέχθηκε και δεύτερο γκολ (86’), από προβολή του Ντουβάν Ζαπάτα (φανταστικός φέτος με την Αταλάντα), ο οποίος έξι λεπτά νωρίτερα είχε μπει αντί του Ραδαμέλ Φαλκάο.

Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση των δύο αουτσάιντερ, Παραγουάη και Κατάρ (22.00, ΕΡΤ Sports).

ΚολομβίαCopa AmericaΛιονέλ ΜέσιΑργεντινήποδόσφαιρο