Αθλητισμός|16.06.2019 17:04

Εποχή Σάρι στη Γιουβέντους - Ανακοινώθηκε η πρόσληψή του (pic)

Γιάννης Σκόκας

Είναι πλέον επίσημο: Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους. Ο Ιταλός κόουτς, ο οποίος οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Europa League στην πρώτη του σεζόν στο Λονδίνο, επιστρέφει στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Γηραιάς Κυρίας.

Η ομάδα του Τορίνο μετά την αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου είχε εξαρχής κατασταλάξει στον διάδοχό του, που δεν ήταν άλλος από τον 60χρονο προπονητή, ο οποίος προ δύο δεκαετιών εγκατέλειψε μια λαμπρή καριέρα στον τραπεζικό κλάδο για να ακολουθήσει το πάθος του για την προπονητική.

Ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι είχε ραντεβού τις προηγούμενες εβδομάδες με τον πολύπειρο Ιταλό κόουτς, ενώ είχε βρεθεί και στο Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθήσει τον τελικό του Europa League μεταξύ της Τσέλσι και της Αρσεναλ όπου επικράτησαν οι μπλε του Λονδίνου. Εκεί λέγεται ότι ουσιαστικά «κλείδωσε» και η συμφωνία του Σάρι με τον Ανιέλι.

Το συμβόλαιο του Σάρι είναι τριετούς διάρκειας (μέχρι το 2022) και θα έχει ετήσιες απολαβές περί τα 7 εκατ. ευρώ όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Σάρι σε ηλικία 30 ετών, κι ενώ παράλληλα εργαζόταν σε τράπεζα, άρχισε να προπονεί ερασιτεχνικές ομάδες. Επί μια δεκαετία το πρωί δούλευε στην τράπεζα και το απόγευμα έκανε προπόνηση, μέχρι που το 1999 η Τεγκολέτο του πρόσφερε έναν κανονικό μισθό. Εκτοτε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην προπονητική όντας κόουτς στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας. Πέρασε μεταξύ άλλων από την Πεσκάρα, την Αρέτσο, την Αβελίνο, την Ελλάς Βερόνα, την Περούτζια, την Γκροσέτο, την Αλεσάντρια και τη Σορέντο.

Εκεί όμως που άφησε το στίγμα του στο ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν με την Εμπολι από το 2012 ως το 2015. Απέκτησε αναγνωρισιμότητα και φήμη που τον έφερε πρώτο προπονητή στην ομάδα της γενέτειράς του, Νάπολι στο διάστημα 2015-2018, εποχή που έχοντας σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ κατόρθωσε να κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους, όχι όμως και να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσέλσι, με την οποία πήρε το Europa League, έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ και έβγαλε την ομάδα στο Champions League, πίσω από Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ.

H επίσημη ανακοίνωση της Γιουβέντους για τον Σάρι:

T

Την αποχώρηση του Σάρι από την Τσέλσι ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος τονίζοντας ότι συνεχίζει την καριέρα του στη Γιουβέντους.

T

Τώρα απομένει να φανεί πως θα δεχθούν οι φανατικοί φίλοι της Νάπολι την απόφαση ενός δικού τους ανθρώπου να τεθεί στις υπηρεσίες της μισητής αντιπάλου, Γιουβέντους. To ίδιο όμως ισχύει και για τους φίλους της Γιούβε καθώς πριν από 13 μήνες ο Σάρι, ως κόουτς της Νάπολι τότε, τους είχε δείξει... το μεσαίο δάχτυλο!

T
ΤσέλσιπροπονητήςΜαουρίτσιο ΣάριΓιουβέντους