Αθλητισμός|25.06.2019 00:57

ΑΕΚ: Εκκρεμότητα με Ζεράλδες, επιστρέφει ο Μοράν και οι «κομμένοι»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στην αναμονή μεταγραφικών εξελίξεων βρίσκεται η ΑΕΚ. Επειτα από την οριστικοποίηση της παραχώρησης του Μπακασέτα στην Αλάνιασπορ, οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να ολοκληρώσουν το δανεισμό του Ζεράλδες από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ωστόσο, αν και η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησε από την Παρασκευή (14/6), ακόμα δεν βρέθηκε λύση.

Το σημείο τριβής αφορά τη ρήτρα που θα τεθεί για πιθανή αγορά του 24χρονου από την ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι. Η Σπόρτινγκ είχε θέσει ρήτρα 45 εκατ. ευρώ στον Ζεράλδες κατά τον περυσινό δανεισμό του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Η ΑΕΚ την…έπαθε με τον Πόνσε – μάλλον οδεύει έναντι 8 εκατ. ευρώ προς τη Σπαρτάκ Μόσχας – και δεν θέλει να μπλέξει με δανεισμούς που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Συν τοις άλλοις, από το βράδυ του Σαββάτου (15/6) στην ΑΕΚ κόπηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για παραμονή του Ερικ Μοράν στη Μάλαγα. Η δεύτερη ήττα από τη Λα Κορούνια, καθήλωσε τη Μάλαγα στη Β’ Εθνική και αυτό σημαίνει, ότι δεν ενεργοποιείται η αυτόματα οψιόν αγοράς του Ισπανού χαφ. Ο Μοράν επιστρέφει στην ΑΕΚ, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τον θέλει ο Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος έχει ενημερώσει, ότι δεν επιθυμεί να δουλέψει με μεγάλο ρόστερ. Ηδη μάλιστα, έχουν ενημερωθεί παίκτες όπως οι Τσόσιτς και Γιαννιώτας, ότι δεν περιλαμβάνονται στα πλάνα της νέας σεζόν και πρέπει να βρουν ομάδα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι που…γυαλίζουν σε ομάδες του εξωτερικού, με τον Βασίλη Μπάρκα να βρίσκεται καθημερινά στα ρεπορτάζ της Ρόμα.

Φρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςποδόσφαιροΒασίλης ΜπάρκαςΑΕΚΈρικ Μοράν