Αθλητισμός|16.06.2019 21:34

Οι θεσσαλονικιές που μετά από 20 χρόνια επανέλαβαν στην Ίο άθλο των Καραντάσιου, Σφυρή

Newsroom

Μετά από 20 χρόνια επιτέλους βρέθηκε μία ομάδα που επανέλαβε μία από τις ιστορικές επιτυχίες της Εφης Σφυρή και της Βάσως Καραντάσιου. Οι θεσσαλονικιές Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου έγραψαν ιστορία στην παραλία Μυλοπότα της Ίου καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί κατηγορίας ενός αστεριού της FIVB.

H Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ, μετά από ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια σε τουρνουά ενός αστεριού της FIVB ήρθε η στιγμή να ανέβουν για πρώτη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος προς τιμήν τους. Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του ελληνικού μπιτς βόλεϊ σε διοργάνωση της FIVB που γίνεται στην Ελλάδα.

Η πρώτη ήταν το 1999 στο Ξυλόκαστρο όταν οι Εφη Σφυρή, Βάσω Καραντάσιου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση (Challenger), ενώ ακολούθησαν το ασημένιο μετάλλιο του 2000 και το χάλκινο του 2001.

Στον τελικό που έγινε πριν από λίγο στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Club Free στη Μυλοπότα της Ίου η Δήμητρα Μαναβή και η Κωνσταντίνα Τσοπούλου νίκησαν τις ρουμάνες Βάιντα, Ορντεάν με 2-0 (21-18, 21-16) οι οποίες είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από τον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Με την λήξη του αγώνα, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας χάθηκαν στην αγκαλιά της προπονήτριάς τους, Μαρίας Τσιαρτσιάνη, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση και την χαρά της για την ομάδα της.

Το χρυσό μετάλλιο δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Μπροστά σε ελληνικό κοινό και μία εβδομάδα πριν την πρώτη φάση των Continental Cup που θα γίνει στο Σχονιά και θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να βρει το ρυθμό της μέσα σε δυνατό αέρα και με εξαίρεση το ξεκίνημα του δευτέρου σετ είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

«Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνουμε στην προπονήτριά μας, Μαρία Τσιαρτσιάνη και δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή, καθώς πάμε τώρα στο Continental με την ψυχολογία στα ύψη» δήλωσαν συγκινημένες Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγλία

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά κατέκτησαν οι Αγγλίδες Έβανς, Όστιν, μετά την επικράτησή τους στον μικρό τελικό των Όγκρεν, Νίλσον από την Σουηδία με 2-0 (21-17, 22-20).

Ο Φλοριάν Γκοσελίν και ο Ζερεμί Σιλβέστρ ήταν οι μεγάλοι νικητές στο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί κατηγορίας ενός αστεριού που έγινε στις εγκαταστάσεις του Free Club στην παραλία Μυλοπότα της Ίου.

Οι Γκοσελίν,Σιλβέστρ παρότι αγωνίζονται μαζί τρεις εβδομάδες κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους μεγάλη διάκριση και μάλιστα ξεκινώντας από τον Α΄γύρο των προκριματικών.
Στον τελικό του FIVB World Tour που έγινε στην Ιο οι Γκοσελίν και Σιλβέστρ νίκησαν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, τους Ρώσους Μαξίμ Σίβολαπ, Αρτέμ Γιαρτζούτκιν, την νούμερο ένα ομάδα στο ταμπλό με 2-1 (21-16, 15-21, 15-12) σετ.  

Δήμητρα ΜαναβήΚωνσταντίνα ΤσοπούλουΣπορμπιτς βόλεϊ