Αθλητισμός|17.06.2019 02:59

Copa America: Πρεμιέρα της Ουρουγουάης με τεσσάρα (vids)

Newsroom

Η οικοδέσποινα Βραζιλία τα... χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκε με το δεξί στο 46ο Copa America, νικώντας 3-0 την Βολιβία. Η Αργεντινή, από την πλευρά της, δέχθηκε πολύ ηχηρή «σφαλιάρα» από την Κολομβία (0-2). Από τα θεωρητικά φαβορί της φετινής διοργάνωσης, το πιο πειστικό ποδαρικό έκανε η Ουρουγουάη, η οποία συνέτριψε τον Ισημερινό με 4-0.

Η «Σελέστε» του Οσκαρ Ταμπάρες, μάλιστα, «καθάρισε την μπουγάδα» από το πρώτο ημίχρονο, όταν και πέτυχε τρία γκολ. Ολα έγιναν πιο εύκολα με το «καλημέρα», χάρη στον Νικολάς Λοδέιρο.

Μόλις στο έκτο λεπτό, ο μεσοεπιθετικός των Σιατλ Σάουντερς, ύστερα από προσπάθεια (και πιθανό επιθετικό φάουλ) του Λουίς Σουάρες, έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και άνοιξε το σκορ για την Ουρουγουάη.

Δείτε το 1-0 της Ουρουγουάης

 

Κόκκινη μέσω VAR

Η δουλειά της Ουρουγουάης, στην οποία ακυρώθηκε σωστά γκολ του Σουάρες τρία λεπτά μετά το 1-0, έγινε πολύ πιο εύκολη στο 24ο λεπτό, όταν ο Ισημερινός έμεινε με δέκα παίκτες.

Αρχικά ο Βραζιλιάνος διαιτητής Αντερσον Νταρόνκο έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χοσέ Κιντέρο για αγκωνιά στον Λοδέιρο, σε εναέρια μονομαχία. Αφού είδε την φάση στο VAR, όμως, αποφάσισε να αλλάξει την απόφασή του και να αποβάλλει τον Κιντέρο.

Η αποβολή του Κιντέρο

 

Με δέκα παίκτες, ο Ισημερινός παραδόθηκε στην ούτως ή άλλως ανώτερη Ουρουγουάη, η οποία «χτύπησε» εις διπλούν με τα μεγάλα της αστέρια, Εντινσον Καβάνι (33’) και Λουίς Σουάρες (44’). Ο πρώτος με εξαιρετικό εναέριο γυριστό και ο δεύτερος με κοντινή προβολή.

Το 2-0 της Ουρουγουάης

 

Το 3-0 της Ουρουγουάης

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία για την πολυνίκη του θεσμού με 15 κατακτήσεις (τελευταία το 2011), η οποία όμως… πρόλαβε να σημειώσει και άλλο τέρμα, έστω και μετά από αυτογκόλ του Αρτούρο Μίνα (81’).

Το 4-0 της Ουρουγουάης

 

Η «Σελέστε» έβαλε ήδη τις βάσεις για την πρωτιά του τρίτου ομίλου. Η πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων της διοργάνωσης ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Χιλής – Ιαπωνίας, η οποία θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (02.00, ΕΡΤ Sports).

Copa AmericaΕθνική ΟυρουγουάηςΛουίς Σουάρεςποδόσφαιρο