Αθλητισμός|17.06.2019 14:59

Ιστορική συνάντηση: Ο Βίνι Τζόουνς «άγγιξε» ξανά τον Πολ Γκασκόιν! (vid)

Newsroom

Προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, με αρκετή επιτυχία, ο Βίνι Τζόουνς ήταν ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και ο Πολ Γκασκόιν ένα από τα θύματά του. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1988, οι δύο ποδοσφαιριστές πρωταγωνίστησαν σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στην ιστορία του αθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία, σε αγώνα της Γουίμπλεντον με τη Νιούκαστλ.

Ο Τζόουνς, προκειμένου να προκαλέσει τον Γκασκόιν και να τον αποσυντονίσει, δεν δίστασε να τον πιάσει στα επίμαχα σημεία, με τον «Γκάζα» πάντως να αντιδράει μάλλον με χιούμορ στην αντιαθλητική ενέργεια του αντιπάλου του.

Ο Γκασκόιν δεν κράτησε κακία στον Τζόουνς και, μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, οι δύο τους κάνουν περιοδεία στην Αγγλία και συζητούν, σε πολύ καλό κλίμα, για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«Φοβήθηκα ότι θα μπορούσε με την κλάση του να με κάνει ρεζίλι και να βάλει τέσσερα γκολ. Γι’ αυτό, όταν μπήκα στο γήπεδο, σκέφτηκα: ‘όταν τον δω, θα πάω να τον σκοτώσω’» θυμάται ο Τζόουνς, ο οποίος διατήρησε τον ρόλο του σκληρού και στην κινηματογραφική οθόνη, με ρόλους σε ταινίες όπως οι «Δύο καπνισμένες κάννες» ή «Η αρπαχτή».

«Ηταν μια στατική φάση, παλεύαμε για την καλύτερη θέση και απλά τον… άρπαξα! Ακριβώς στο επίμαχο σημείο. Απλά τον άρπαξα και δεν τον άφηνα να φύγει» συμπληρώνει ο Τζόουνς για τον Γκασκόιν ο οποίος, παρά τα δημοσιεύματα για νέα κατάρρευση εξαιτίας του αλκοόλ, δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

ποδόσφαιροΠολ ΓκασκόινΑγγλίαΒίνι Τζόουνς