Αθλητισμός|18.06.2019 08:01

Μπάσκετ: Επική ανατροπή της Ρεάλ στο «Clasico» (pics+vids)

Newsroom

Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Το τέλος του αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ισπανία, ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς! Οι «Μπλαουγκράνα», μετά την βαριά ήττα στον πρώτο τελικό (87-67), εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι και, με καταπληκτικό τον Τομάς Ερτέλ (30 πόντοι με 10/13 δίποντα), προηγήθηκαν με πέντε πόντους (74-79), 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι Μαδριλένοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο τελευταίο λεπτό, ο τραγικά άστοχος μέχρι εκείνο το σημείο Αντονι Ράντολφ, σημείωσε δύο τρίποντα και έβαλε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο ξανά στο κόλπο.

Στο φινάλε, με το σκορ στο 78-80, ο Σέρχιο Γιουλ έχασε μια βολή, ο Ρούντι Φερνάντεθ πήρε το ριμπάουντ και την έδωσε στον Γιουλ ο οποίος, σε αντίθεση με ό, τι συνηθίζει, δεν πήρε το τελευταίο σουτ.

Βρήκε απέναντι τον καταπληκτικό Τζέισι Κάρολ ο οποίος, με το πέμπτο του τρίποντο στην βραδιά (για 25 πόντους συνολικά) έριξε στο καναβάτσο την Μπάρτσα. Η Ρεάλ, από το… πουθενά, έκανε το 2-0 και απέχει μόλις μια νίκη από το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα και 35ο συνολικά.

22 «buzzer beater»!

Ο Αμερικανός γκαρντ, ήρωας της βραδιάς με το τρίποντό του στα 1,9 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, παραδέχθηκε μετά το ματς ότι «ακόμα δεν πιστεύω αυτό που συνέβη».

Θα έπρεπε, όμως, γιατί μαζί με αυτό το καλάθι, η Ρεάλ έχει 22 «buzzer beater» επί εποχής Λάσο, ήτοι νικητήρια καλάθια. Το πιο πρόσφατο, πριν από αυτό του Κάρολ, το απίθανο του Ρούντι Φερνάντεθ με το οποίο η «Βασίλισσα» νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στην κανονική περίοδο (74-73).

Το πιο… τρελό, πάντως, έφερε την σφραγίδα του Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος σκόραρε από τα είκοσι μέτρα, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Βαλένθια μέσα στο σπίτι της, σε αγώνα πρωταθλήματος τον Φεβρουάριο του 2016.

μπάσκετΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα