Αθλητισμός|19.06.2019 02:40

Copa America: Ανατροπή για πρόκριση του Περού (vids)

Newsroom

Και όμως, υπάρχουν ακόμα κάποιοι στο Περού που γκρινιάζουν επειδή Πάολο Γκερέρο και Τζέφερσον Φαρφάν παραμένουν βασικοί στην εθνική ομάδα! Οι δύο βετεράνοι επιθετικοί, 35 και 34 ετών αντίστοιχα, ήταν καθοριστικοί στη νίκη επί της Βολιβίας (3-1), με την οποία η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα έκανε άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Copa America.

Υστερα από δύο παιχνίδια, το Περού έχει πλέον τέσσερις βαθμούς στον πρώτο όμιλο, έναντι κανενός της Βολιβίας, η οποία θα παίξει πλέον τα ρέστα της στο τελευταίο παιχνίδι με την Βενεζουέλα (Σάββατο 22/6, 22:00), μήπως καταφέρει να προκριθεί ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες στους τρεις ομίλους.

Η ομάδα του Εδουάρδο Βιγέγκας, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από την οικοδέσποινα Βραζιλία (0-3), κατάφερε να προηγηθεί, ύστερα από χέρι μέσα στην περιοχή του άλλοτε αμυντικού του ΠΑΟΚ, Κάρλος Σαμπράνο.

Ο Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς ευστόχησε από την άσπρη βούλα (28’) και έφτασε τα τρία γκολ σε Copa America, όλα με πέναλτι και δύο εις βάρος του Περού, το οποίο όμως δεν είχε από το συγκεκριμένο τέρμα, το πρώτο που δέχθηκε στην διοργάνωση, μετά το 0-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Βενεζουέλα.

Το 1-0 της Βολιβίας

 

«Ιστορική» απάντηση

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι η Βολιβία έπαιζε με δέκα λόγω τραυματισμού ενός ποδοσφαιριστή της, το Περού κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Κρίστιαν Κουέβα, με πολύ ωραία κάθετη πάσα, βρήκε τον Γκερέρο, ο οποίος ξεπέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην έξοδό του και πλάσαρε εύστοχα, φτάνοντας τα δώδεκα γκολ σε Copa America, όσα και ο Χιλιανός Εδουάρδο Βάργκας, όντες οι δύο πρώτοι εν ενεργεία σκόρερ στην διοργάνωση.

Το 1-1 του Περού

 

Το απόλυτο ρεκόρ κατέχουν με 17 έκαστος ο Βραζιλιάνος Ζιζίνιο και ο Αργεντινός Νορμπέρτο Μέντες. Ο πρώτος, μάλιστα, είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις, με τον Γκερέρο να φτάνει τις πέντε, όσες και ο επίσης Περουβιανός Λόλο Φερνάντες.

Το γκολ του αρχηγού έδωσε φτερά στο Περού, το οποίο έφτασε στην ανατροπή μετά από δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος (55’). Ο Γκερέρο έγινε από εκτελεστής δημιουργός και με σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Φαρφάν, ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε για πρώτη φορά σε Copa America ύστερα από… 15 ολόκληρα χρόνια!

Το 2-1 του Περού

 

Το γκολ του Φαρφάν, ο οποίος έγινε ο ποδοσφαιριστής που μεγαλύτερη υπομονή έκανε για να ξανασκοράρει σε Copa America (μετά τα 13 χρόνια του επίσης Περουβιανού Φλάβιο Μαέστρι), έκρινε επί της ουσίας τον αγώνα.

Η Βολιβία έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Ερβιν Σααβέδρα, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά στη συνέχεια, με τους Περουβιανούς να χάνουν περισσότερες ευκαιρίες και να βάζουν το κερασάκι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Εντισον Φλόρες.

Το 3-1 του Περού

ΒολιβίαΕθνική ΠερούCopa Americaποδόσφαιρο