Αθλητισμός|19.06.2019 10:30

Ισπανία στημένα: Πώς δρούσε ο Ραούλ Μπράβο (και) από την Ελλάδα!

Newsroom

Η επιβεβαίωση ότι ο Ραούλ Μπράβο κινούσε ακόμα και από την Ελλάδα τα νήματα της οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ισπανία, ήρθε μέσω σχετικής αποκάλυψης της «AS». Η εφημερίδα της Μαδρίτης είχε πρόσβαση στην δικογραφία της «Επιχείρησης Οίκος», στην οποία αναφέρεται πως ο Ινιγο Λόπεθ, άλλοτε αμυντικός του ΠΑΟΚ που φέρεται ως μεσάζοντας για το στήσιμο αγώνων, πρότεινε στον άλλοτε αμυντικό Ολυμπιακού, Βέροιας και Αρη, να «κανονίσουν» τον αγώνα Λούγο – Ουέσκα, για την 40ή αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας, της σεζόν 2017-18.

Ο Λόπεθ, τότε παίκτης της Ουέσκα και πλέον της Λα Κορούνια, συζητάει την Πρωτομαγιά μέσω WhatsApp με τον Μπράβο. Και, θεωρώντας ότι η Ουέσκα θα είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο πριν από το συγκεκριμένο ματς (21 Μαΐου), λέει στον Μπράβο: «Φίλε, πρέπει να παίξουμε ένα τουρνουά FIFA σύντομα. Για το Σαββατοκύριακο της 19ης (σ.σ. Μαΐου), πρέπει να οργανώσουμε ένα τουρνουά FIFA. Εσύ μου λες τι κάνουμε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το «τουρνουά FIFA» είναι κωδικοποιημένος όρος για το στήσιμο ενός αγώνα

Ο Μπράβο, Ελληνας φίλος του οποίου προσπάθησε να το σκάσει από το σπίτι του την ημέρα της σύλληψης του, απαντάει: «Αυτή την εβδομάδα δεν μπορώ (σ.σ. να φάει με τον Ινιγο για τις… λεπτομέρειες), γιατί είμαι στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό είναι πλέον έτοιμο».

Η «δουλειά», εντέλει, δεν έγινε, γιατί η Ουέσκα δεν είχε εξασφαλίσει την άνοδο, κάτι που είχε πετύχει όταν την επόμενη εβδομάδα αντιμετώπισε την Ταραγόνα, στο ματς που αποτέλεσε απαρχή για την «Επιχείρηση Οίκος», λόγω του μεγάλου πονταρίσματος στο «διπλό» της Ταραγόνα, το οποίο και ήρθε (0-1).

Κρυπτογραφημένο τηλέφωνο

Σε άλλη συζήτηση επιβεβαιώνεται ότι ο Αλεχάντρο Λόπεθ, αδελφός του Ινιγο, συναντήθηκε δύο φορές με τον Ραούλ Μπράβο. Σε άλλη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αλεχάντρο, ο Ινιγο, ο «Ντόκι» (έτσι αποκαλείται ο Χουάν Κάρλος Γκαλίντο, γιατρός της Ουέσκα επίσης αναμεμειγμένος) και ο Μπράβο.

«Οταν πρόκειται να μιλήσεις για κάτι, έξω κινητά και αυτή η Alexa (σ.σ. σύστημα αυτοματισμού) να πάει να γαμ…» τους συμβούλευσε ο Μπράβο. «Ο "Ντόκι" δεν φοβάται, δεν είναι όπως… Αυτό είναι το καλό με τον "Ντόκι", ότι μπορώ να τον πάρω μαζί μου, άλλος ο χαζός τα κάνει σκ… Ο "Ντόκι" είναι το γαμ.. αφεντικό, δεν τα κάνει πάνω του» λέει ο Αλεχάντρο, με τον Ινιγο να προσθέτει «ναι, είναι σούπερ, δεν φοβάται».

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, ο Ινιγο Λόπεθ έστειλε τον αδελφό του Αλεχάντρο να παραλάβει στην Μαδρίτη ένα κρυπτογραφημένο τηλέφωνο που έπρεπε να του παραδώσει ο Κάρλος Καμπαγιέρο (ποδοσφαιριστής της Φουενλαμπράδα που επίσης ερευνάται), ώστε να του το πάει την επόμενη μέρα, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον Ραούλ Μπράβο, ο οποίος βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Την επόμενη μέρα, ο Αλεχάντρο Λόπεθ ταξίδεψε στην Ουέσκα για να παραδώσει στον αδελφό του το κρυπτογραφημένο τηλέφωνο. Αφού δεν κατέστη δυνατό να στηθεί το Λούγο – Ουέσκα, η οργάνωση φέρεται να έστησε το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Ουέσκα με την Ταραγόνα.

«Ο Ραούλ τη δουλειά»

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες από την αστυνομία ο Κάρλος Αράντα, ο οποίος φέρεται ως ο κύριος συνεργάτης του Ραούλ Μπράβο και αυτός που ξέπλενε χρήματα από διακίνηση ναρκωτικών μέσω των στοιχημάτων, παραδέχεται τις «εργασιακές» σχέσεις τους.

«Ο Ραούλ Μπράβο και εγώ είμαστε συνεργάτες. Εκείνος βάζει την δουλειά και εγώ, τα λεφτά»

Οπου δουλειά την προσέγγιση των ποδοσφαιριστών για να στήνονται τα παιχνίδια και όπου λεφτά, τα μεγάλα στοιχήματα που έβαζαν για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη από αυτή την παράνομη διαδικασία.

Αυτή, τουλάχιστον, είναι η θεωρία της αστυνομίας, η οποία έχει καταγεγραμμένες πολύ περισσότερες συνομιλίες του Αράντα, αφού ο Μπράβο ήταν πιο επιφυλακτικός και, συν τοις άλλοις, χρησιμοποιούσε κρυπτογραφημένα τηλέφωνα.

Σε μια από τις συνομιλίες, ο Αράντα εκφράζει την οργή του επειδή ο Ραούλ Μπράβο δεν είχε φροντίσει να «δέσει» και το αποτέλεσμα του Χετάφε – Βιγιαρεάλ, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα σε συνδυαστικό στοίχημα με το Βαγιαδολίδ – Βαλένθια, ένα από τα ύποπτα παιχνίδια.

Σε άλλη συνομιλία, παραπονιέται σε ένα άτομο ονόματι Λία, επειδή ο Ραούλ Μπράβο δεν τον άφησε να ποντάρει στο Βιγιαρεάλ – Λεγανές, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι τώρα στα ύποπτα ματς: «Αυτό το ματς ήταν ξεκάθαρο (σ.σ. νίκη της Βιγιαρεάλ με 2-1) και του λέω του Ραούλ να βάλει τριάντα χιλιάδες ευρώ και μου λέει όχι ο βλάκας. Αυτός ο αγώνας ήταν για να βάλεις 50 ή 60 χιλιάδες, γαμ…ε Ραούλ, δεν με άφησε».

στημένα παιχνίδιαποδόσφαιροΚάρλος ΑράνταΡαούλ Μπράβο