Αθλητισμός|19.06.2019 10:44

Copa America: «Μπλόκο» Βενεζουέλας και VAR στη Βραζιλία (vids)

Newsroom

Η Βενεζουέλα διέρχεται μια παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά μπορεί να καμαρώνει για την εθνική της ομάδα, η οποία στάθηκε όρθια απέναντι στην οικοδέσποινα του 46ου Copa America, Βραζιλία (0-0).

Η απρόσμενη ισοπαλία των Βραζιλιάνων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στον πρώτο όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου πάντως μια ισοπαλία μεταξύ Βραζιλίας και Περού (Σάββατο 22/6, 22:00) θα στείλει αμφότερες στα προημιτελικά, εκτός και αν η Βενεζουέλα την ίδια ώρα νικήσει την ουραγό Βολιβία με τέσσερα γκολ και πάνω.

Η «Σελεσάο» είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά βρήκε απέναντί της μια πολύ καλά στημένη αμυντικά ομάδα, η οποία της άφησε ελάχιστους χώρους και ευκαιρίες για να γίνει απειλητική. Εκ των κορυφαίων ο Μίκελ Βιλανουέβα, ο οποίος απασχολεί τον Αρη.

Η ομάδα του Τίτε, μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να σκοράρει με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς (61’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μέσω VAR, αφού προτού σκοράρει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, προηγήθηκε οφσάιντ του πασέρ Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Το ακυρωθέν γκολ του Ζεσούς

 

Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να επιμένουν, έκλεισαν την Βενεζουέλα στα καρέ της και σκόραραν με τον Φιλίπε Κοουτίνιο (87’), αλλά και πάλι ο Χιλιανός διαιτητής Χούλιο Μπασκουνιάν ακύρωσε το γκολ, ύστερα από υπόδειξη του VAR, για (αμφίβολο, σε σχέση με το πρώτο) οφσάιντ (και πάλι) του Φιρμίνο.

Το ακυρωθέν γκολ του Κοουτίνιο

 

Με τις διακοπές λόγω VAR και τραυματισμών, ο αγώνας τελείωσε στο… 100’ (και βάλε). Η Βενεζουέλα διέκοψε ένα σερί είκοσι αγώνων της Βραζιλίας με γκολ (τελευταίο, ένα 0-0 με την Αγγλία το 2017) και έγινε η πρώτη ομάδα, στην ιστορία της διοργάνωσης, η οποία ξεκινάει με δύο διαδοχικά 0-0.

1ος όμιλος (βαθμολογία)

Βραζιλία 4 (3-0)

Περού 4 (3-1)

Βενεζουέλα 2 (0-0)

Βολιβία 0 (1-7)

Εθνική ΒραζιλίαςποδόσφαιροΕθνική ΒενεζουέλαςCopa America